Julian Assange, bijna onherkenbaar na zijn arrestatie.
Volledig scherm
Julian Assange, bijna onherkenbaar na zijn arrestatie. © REUTERS

Vader van Assange beweert dat Ecuador zijn zoon ruilde voor IMF-lening

John Shipton (74), de biologische vader van de omstreden oprichter van Wikileaks Julian Assange (47), beweert dat Ecuador de bescherming van zijn zoon opgaf in ruil voor een door de VS geforceerde lening van het Internationaal Muntfonds IMF aan het land. Volgens Shipton zal Assange levenslang krijgen in de VS.

5 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Zo vader, zo zoon. Assanges vader John Shipton neemt een Aboriginalpaspoort in ontvangst. Hmm, het is alleen maar geldig in Disneyland..
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Ten eerste heeft hijzelf niet gehackt. He tzijn hackers die data doorstuurden om alles te laten publiceren op wikileaks. Op zich heeft hij niks misdaan. En, zit zelf eens 7 jaar op een kamertje. Iedereen word gek en vebnaal agressiever, of ook fysiek. In de ambassade kon hij ook niet vrij bewegen, laat dat wel duidelijk zijn. Buitenkomen was niet mogelijk. Een gevangene die kan dagelijks nog zijn kop op de koer buitensteken, wie is dan het beste af ?
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Als je ziet op die video , hoe die daar in die ambassade te keer ging , hoe onbeleefd , hoe uitdagend , ik zou die kerel al lang buiten gesmeten hebben , heeft totaal geen respect !! Reed daar rond op scate board , pakte camera's af , volgens de beelden was dat wel een echt etterke . Dus , terecht dat ze hem buiten hebben gezet !!
  • Hans Coene

    5 jaar geleden
    Uiteraard. Zeker dat dit juist is.
  • Gino De Neef

    5 jaar geleden
    Allemaal niet waar. Assange riskeert 5 jaar in de VS. enkel het hacken kan hem tenlastegelegd worden. Niet het verraad van Bradley Manning.