maandag 29 april 2019 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ilse DeLange bedankte voor de Nederlandse versie van ‘Liefde voor muziek’, maar zei wel ja tegen de Vlaamse. Liefde Voor Muziek

Televsie

Ilse DeLange, de vreemde eend in ‘Liefde voor muziek’: “Ik zit op een paard, bel de krant”

Als we dan toch een vreemde eend moeten aanduiden in ‘Liefde voor Muziek’: Ilse DeLange (41) is de enige Nederlandse. Zij windt geen doekjes om haar deelname: “Ik wil ook bij jullie optreden.”

Het hart op de tong, die Ilse DeLange. Op haar identiteitskaart staat ‘Ilse de Lange’: de mens verschilt niet veel van de artiest.Zo geeft ze eerlijk toe dat ze nog nooit van het duo Kommil Foo had gehoord. Ze dacht zelfs dat de ene broer Kommil heette en de andere Foo. “Sorry, die uitdrukking comme il faut die jullie gebruiken, die kende ik écht niet.” Jan Leyers had ze weleens op tv zien langskomen, maar Bart Kaëll was compleet nieuw voor haar, net als zijn ‘Marie-Louise’. “Milow en Stef Kamil van Zita Swoon kende ik, maar ik voelde me de eerste dag wel een beetje de nieuwe leerling in de klas. Maar het klikte meteen. Laura Tesoro was heel open, dat zat meteen goed. Met Milow ben ik een stukje gaan rennen, weliswaar met een cameraploeg achter ons aan.” (lacht) Weet je dat ik daar in Spanje op een paard ben gaan zitten? Ik ben écht bang voor paarden. Waarom?Omdat ze groter zijn dan ik. (lacht) Ik heb een foto op Instagram gezet met de woorden ‘Bewijs: ik zat op een paard, ik herhaal: ik zat op een paard, bel de krant’. De krant heb ik niet gehaald, wel het programma ‘RTL Boulevard’. Het wás dan ook nieuwswaardig.” (knipoogt)

De naam Ilse DeLange doet hier vooral een bel rinkelen na het Eurovisiesongfestival van 2014: de zangeres nam deel met The Common Linnets en pakte iedereen in met ‘Calm After the Storm’, een countrynummer dat het enkel moest afleggen tegen de rijzende feniks van Conchita Wurst.

Opmerkelijk: Ilse DeLange bedankte voor de Nederlandse ‘Liefde voor muziek’, terwijl ze wel ja zei tegen de Vlaamse. “Artistiek was de Vlaamse versie toch anders. En ik ga heel eerlijk zijn: in Vlaanderen kennen de mensen me nog niet echt. Ik hou van live spelen en hoop dat ik wat vaker naar Vlaanderen mag afreizen.” (tdl)

Liefde voor muziek, VTM, 20.35 uur

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws