thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Nu de Antwerp Ten Miles voorbij zijn: mag je sporten als je nog spierpijn hebt?

Gisteren haalde je in al die lopende glorie de eindmeet van de Antwerp Ten Miles. Wat een gevoel! Heerlijk toch? En je bent meteen gemotiveerd om er vandaag opniéuw in te vliegen. Maar mag dat eigenlijk wel als je nog stijf bent van gisteren?

2 reacties

  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Spierpijn betekent vooral... dat de spieren essentiële voedingselementen missen en dus honger en dorst hebben na een te intensieve activiteit (ja zelfs de jobstudent die meegaat met de vuilkar ...). Rehydrateren en voeden is de eerste boodschap. Magnesium (zelfs die van Kruidvat) is een wondermiddel hierbij. Inspanning en recuperatie zijn afhankelijk van de conditie van de atleet/arbeider/jobstudent/...
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Na lange cardiotraining kan het in principe geen kwaad om daags nadien, alsnog een lichte cardiotraining in te plannen maar met minimale intensiteit (-120bpm/hartslag). Op deze manier zorg je voor een goede bloedstroming, betere afloop van afvalstoffen/melkzuur en bevorder je recuperatie. Gisteren 5 uur op de fiets gezeten en vandaag terug op souplesse en rustig tempo een uurtje trainen..