Ouders uiten ongenoegen aan schoolpoort na mogelijk misbruik van meisje (4), parket bezig met onderzoek

Een tweehonderdtal mensen zijn maandag samengekomen aan de Franstalige gemeenteschool École 1 in Schaarbeek om hun ongenoegen te uiten over een mogelijk incident met een 4-jarige meisje. De straat werd preventief afgesloten en de ouders schreeuwen om gerechtigheid. De politie is talrijk aanwezig en het Brussels parket bevestigt dat het onderzoek volop aan de gang is.

rdb,cel, adm, lla

Een moeder was haar vierjarige dochter donderdag rond 15.15 uur komen halen op de school en ze had zich om 16.00 uur opnieuw aangeboden met de melding dat ze bloed had gevonden in het slipje van het meisje. De schooldirectie heeft daarop de schoolverpleegster en het gemeentebestuur verwittigd en er werd beslist het meisje naar het ziekenhuis te sturen. Daar werd een eerste onderzoek gedaan, waarna de artsen de politie op de hoogte brachten. De ouders dienden klacht in en het dossier werd overgemaakt aan de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node).

Verwondingen

Het parket bevestigt dat er verwondingen zijn aangetroffen bij het meisje, maar spreekt zich nog niet uit over de oorzaken daarvan. “Er worden verschillende onderzoeksdaden uitgevoerd, onder meer verhoren, om na te gaan hoe het meisje haar verwondingen heeft kunnen oplopen”, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. “In het belang van het onderzoek en van het kind geven we voorlopig geen verdere informatie.”

Op maandagochtend verzamelden een tweehonderdtal bezorgde ouders aan de schoolpoort in Schaarbeek. “We willen gerechtigheid”, roepen de manifestanten. “We hadden vrijdag een antwoord verwacht, maar er is geen enkele verklaring gekomen”, zegt een vader van een van de kinderen op de school. Ook vragen ze om een gesprek met de directie van de school maar daar wordt voorlopig niet op ingegaan.

Extra toezicht

Ondanks harde woorden, blijven verschillende manifestanten wel voorzichtig. Ze zeggen dat ze er eerst een antwoord willen krijgen op de vraag of er al dan niet sprake is van aanranding. “We proberen niet te panikeren, maar we weten niets”, klinkt het bij een moeder van drie kinderen. “Zolang we niet zullen weten wat er gebeurde, zal het elke dag zo zijn”, zegt een andere moeder, die wijst op de mensen die zich aan de school verzameld hebben.

Het gemeentebestuur van Schaarbeek zorgde gisteren voor extra toezicht in de school, en vroeg de directie om een nauwgezet overzicht van de tijdsbesteding van het meisje op te stellen. “Al is het nog allesbehalve duidelijk of er sprake is van misbruik, en of dat op de school heeft plaatsgevonden”, zegt burgemeester Bernard Clerfayt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen