© BELGA

Bestuurder onder invloed van cocaïne betrapt door politie: “Positief na een kus van iemand die lijntje coke gebruikte”

De politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens het afgelopen weekend 36 positieve bestuurders uit het verkeer geplukt. Onder hen een bestuurder die onder invloed was van cocaïne. “Maar dat komt omdat ik iemand kuste die een lijntje coke had gesnoven”, beweert hij.

ldn

De man was een van de dertien bestuurders die hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen moesten inleveren omdat ze te veel hadden gedronken of onder invloed van drugs waren.

Hoe dan ook, de kussende bestuurder was onder invloed van cocaïne. “Dat ontkent hij formeel en schuift de schuld in de schoenen van diegene die hij gekust had. Het speekselstaal zal nu worden geanalyseerd in een erkend laboratorium om uitsluitsel te krijgen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Betrokkene was een van negen bestuurders die onder invloed van drugs achter het stuur zat. Een andere bestuurder reed aan de rotonde Mechelen-Zuid onder invloed van cannabis. Na het intrekken van zijn rijbewijs reed hij wel verder, maar hij werd snel gevat. Aan zijn voertuig werd een wielklem gelegd.

Rijbewijs inleveren

Een motorrijder had 1,4 promille alcohol in zijn bloed én hij was onder invloed van cannabis. De man had ook geen rijbewijs en identiteitskaart op zak. Op de motorfiets was ook geen kentekenplaat bevestigd en werd in beslag genomen.

Veertien bestuurders moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren. Een man uit Putte werd bij een controle in de Denderlaan in Willebroek betrapt met 1,2 promille in zijn bloed. Toen hij enkele uren later naar huis reed, merkte hij in Mechelen, een andere politiecontrole. “Om hieraan te ontsnappen, reed hij onder de spoorwegbrug N15 achteruit. Maar hij verloor de controle over het stuur van zijn auto, kwam op het fietspad terecht en ramde enkele verkeersborden. Bij een nieuw controle had de chauffeur nog 1 promille in zijn bloed en kreeg een tweede proces-verbaal”, zegt de hoofdinspecteur.

Een bestuurder van een zware trekker met oplegger had 0,4 promille in zijn bloed. Deze professionele bestuurder kreeg hiervoor een boete van 105 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER