Twee vrouwen veroordeeld voor schuldig verzuim met dodelijke afloop: “Ik dacht dat zij de ziekenwagen had gebeld”

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Sandra C. (32) uit Niel en Shana V.R. (31) uit Aartselaar veroordeeld tot één jaar cel met uitstel voor schuldig verzuim. Ze hadden het slachtoffer van een steekpartij aan zijn lot overgelaten. De man overleed een dag later.

Shana V.R. was op 16 juli 2018 op bezoek bij Sandra C. Hun vier kinderen waren in de slaapkamer aan het spelen, toen Dimitri G. langskwam. Hij wilde dat zijn ex-vriendin Sandra C. een klacht tegen hem introk en kreeg het daarbij aan de stok met Bart T., die een boontje voor Sandra C. had.

Bart T. trakteerde Dimitri G. op een klap, waarna die laatste het slachtoffer met een mes in de hals stak. Het bloed spoot meteen uit de wonde. Sandra C. zette beide mannen zonder pardon aan de deur. De vrouw wist naar eigen zeggen niet dat het slachtoffer er zo erg aan toe was en ze wilde het bloed opkuisen voor de kinderen dat zagen.

Ziekenwagen

Shana V.R. verklaarde dat zij zich over de kinderen had ontfermd. Ze was ervan uit gegaan dat Sandra C. wel de hulpdiensten zou verwittigen. Toen ze vernam dat die laatste dat niet gedaan had, was ze nog naar buiten gelopen. Het slachtoffer werd toen net in een ziekenwagen gelegd en afgevoerd. Het slachtoffer stierf een dag later.

Het openbaar ministerie meende dat zijn overlevingskansen groter waren geweest, als de vrouwen meteen gereageerd hadden. Ze hadden echter voorrang gegeven aan het opkuisen van het bloed en het sussen van de kinderen.

De vrouwen zaten drie weken in voorhechtenis. Beiden hadden de vrijspraak gevraagd, maar de rechtbank vond het bewezen dat ze verzuimd hadden om hulp te bieden en veroordeelde hen tot één jaar cel met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen