De nieuwe maatregel van De Block zal jaarlijks 75.000 kinderen van 6 tot 17 jaar bereiken.
Volledig scherm
De nieuwe maatregel van De Block zal jaarlijks 75.000 kinderen van 6 tot 17 jaar bereiken. © ANP XTRA

De Block trekt 5 miljoen euro uit voor bezoek aan diëtist voor kinderen met overgewicht

binnenlandFederaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) trekt 5 miljoen euro per jaar uit voor de terugbetaling van een bezoek aan de diëtist voor kinderen met overgewicht, zo kondigt ze vandaag aan, na de goedkeuring van de maatregel door het verzekeringscomité van het RIZIV. Die kinderen zullen twee jaar lang een traject van tien raadplegingen kunnen volgen.

20 reacties

  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Belgie zit met een gigantische staatsschuld en toch vinden ministers altijd maar geld, soms voor de onnozelste zaken zoals in dit geval.
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Ouders die hun kinderen vetmesten doen eigenlijk aan kindermishandeling. Elke burger weet hoe je op een gezond gewicht blijft: beweging en gezond eten ... Daar heb je enkel gezond verstand voor nodig, geen diëtist. Wilskracht kan ook helpen
  • Gaston Batsleer

    5 jaar geleden
    In (verre) Oosters landen is er op school discipline om te bewegen elke morgen. Hier zie ik de ouders met de auto rijden tot bijna in het klaslokaal om zeker te zijn dat kinderen goed op school zijn gekomen. Mensen toch.verkiezingspropaganda meer is dat niet
  • birgit vanderest

    5 jaar geleden
    lap, weer 5 miljoen weggesmeten geld (dat we niet hebben BTW) Maggie, ik denk dat dat geld beter aan sportgerief in scholen kan worden gegeven.
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    School gewoon een uur vroeger laten beginnen en dat uur sporten. Goed begin van de dag, goed voor de leerlingen, goed voor de leraren, goed voor wie op die scholen de administratie doet, etc. Gewoon goed over de hele lijn en goed voor de maatschappij in het algemeen. Waarschijnlijk te simpel voor belziek, de Japanners doen het anders al vele decennia zo zowel op scholen als op de werkvloer.