© Politie MeWi

© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Café en feestzaal verwoest na uitslaande brand

In het centrum van Willebroek zijn café Het Vervolg en de aanpalende feestzaal zondagochtend getroffen door een uitslaande brand. "Alles is verloren", zegt majoor Jan De Borger van de brandweerpost Willebroek.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

In de nacht van zaterdag op zondag werd Willebroek opgeschrikt door luide knallen die leken op vuurwerk. "Wat de oorzaak is van de brand zal onderzoek moeten uitwijzen. Er is een branddeskundige aangesteld", stelt de majoor.

De post Willebroek van de hulpverleningszone Rivierenland werd zondagochtend omstreeks 4u45 opgeroepen voor de brand in het café in de August Van Landeghemstraat.

"Toen wij ter plaatse kwamen, zagen we de vlammen in de achterbouw vanaf de straat. Wij hebben het vuur meteen langs twee zijden aangevallen", legt officier Jan De Borger uit. Hij vroeg ook versterking van de collega's uit Puurs.

Door de brand werd de centrumstraat afgesloten door ploegen van de politie Mechelen-Willebroek. Na iets meer dan een uur was de brand onder controle, maar het korps bleef wel nog enkele uren ter plaatse om na te blussen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER