De voorbije dagen voerde Carles Puigdemont vanuit Brussel via een videoboodschap nog campagne tijdens een meeting in Barcelona.
Volledig scherm
De voorbije dagen voerde Carles Puigdemont vanuit Brussel via een videoboodschap nog campagne tijdens een meeting in Barcelona. © EPA

“Puigdemont mag niet deelnemen aan Europese verkiezingen”

BuitenlandDe naar België gevluchte Catalaanse leider Carles Puigdemont mag van de kiescommissie niet deelnemen aan de Europese verkiezingen in Spanje. Dat heeft zijn partij Junts per Catalunya (JxCat) vandaag gemeld. De kiescommissie weigert voorlopig commentaar. Ondertussen hebben de Canadese autoriteiten Puigdemont de toegang tot het land geweigerd. Dat zegt een nationalistische organisatie uit Quebec, die hem had uitgenodigd voor een rondleiding door de Franstalige provincie.

15 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Er zijn personen op dit forum die vergeten dat de Spaanse justitie haar internationaal aanhoudingsbevel heeft ingetrokken nadat het een paar keer in diverse landen door de rechtbanken van tafel geveegd werd als juridisch flinterdun gemotiveerd. Moet BDW dan ook naar de gevangenis als hij in Vlaanderen een referendum over onafhankelijjkheid of confederalisme zou willen organiseren?
  • Roland Vanlerberghe

    5 jaar geleden
    Met andere woorden spellen de Spaanse kiesautoriteiten de EU de les? Zij bepalen wie mag deelnemen of niet! Prachtig is dat, normaliter gaat dat juist andersom en komt de EU zich ten pas en ten onpas moeien in de aangelegenheden van de lidstaten. Het is nog maar eens het bewijs van de huichelachtigheid en de dubbele moraal van de EU, de dualiteit in de behandeling van lidstaten (Hongarije tov Spanje bv.) en het vermoeden van een verborgen agenda.
  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Sommige mensen snappen of willen niet snappen dat iemand die de onafhankelijkheid uitroept van zijn streek niet in Europa moet zetelen maar wel in de bak
  • Michel Jozef

    5 jaar geleden
    Zo fiksen ze dat dus. Canada, de kampioenen van de mensenrechten, mijn oor. Socialist Sanchez belt naar zijn linkse spitsbroeder Trudeau en hup dat inreisverbod is geregeld. En en passant hebben ze morgen de steun van een on?afhankelijke Spaanse rechter bij het Europees Hof om morgen CETA integraal goed te keuren.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Door die Spaanse grondwet kan geen enkel regio onafhankelijk worden zonder de instemming van de andere regio's en dat is een grondwet gemaakt generaties geleden, dus zo democratisch is dat ook niet weer....