De honderd procent plantaardige 'Impossible Whopper' .
Volledig scherm
De honderd procent plantaardige 'Impossible Whopper' . © AFP

Veganistische Whopper gaat landelijk in VS

Burger King ziet brood in zijn veganistische burger. Eind dit jaar moet de volledig plantaardige 'Impossible Whopper' in heel de Verenigde Staten op de menukaart staan. Of de snack op termijn ook naar Belgische filialen komt, is niet bekendgemaakt.

5 reacties

  • Koenraad Verstraeten

    5 jaar geleden
    De zogenaamde vleesvervangers bevatten doorgaans méér vetten dan zuiver vlees. Om over de toegevoegde ingrediënten nog maar te zwijgen. Mijn vegetarische dochter heeft het wel gehad met de nuggets, worstjes, schnitzels, cordon bleu's, enz... . Creatief met tofu, seitan, peulvruchten en andere zuivere plantaardige vleesvervangers en proteïne-leveranciers. Dàt is de boodschap!!
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar dat je het gewoon simpel kan vervangen. Doe niet alsof je echte carnivoor bent want dan je eet het rauw. Dierlijke produkten worden bewerkt tot onherkenbaar. Bakken en braden, kruiden en kleuren met kankerverwekkende stoffen tot een fruitvorm nagebootst bijna. De omgekeerde wereld.
  • Mohamed Kabbal

    5 jaar geleden
    Eet gewoon vlees en doe niet alsof.
  • Johannes Martens

    5 jaar geleden
    Een initiatief dat alleen maar toe te juichen is. De jongeren van vandaag zijn veel meer begaan met dierenwelzijn dan de vorige generaties. Ze hebben tegenwoordig ook gigantisch veel keuze uit (vaak zeer lekkere) vegetarische alternatieven. Als we aan dit tempo doorgaan zal vlees eten binnen enkele jaren worden beschouwd zoals roken nu. Alleen een marginaal publiek zal dan nog vlees eten...
  • karel vandamme

    5 jaar geleden
    Vreemd dat de veganisten zo tegen vlees en kaasproducten zijn, maar wel alle namen van gerechten overnemen met het adjectief "vegan".... vegan blauwschimmelkaas, vegan vogelnestjes, enz... Als ze enige fierheid hadden zouden ze toch eigen namen voor hun recepten zoeken?