© AP

“Avengers: Endgame” verpulvert alle records: afgelopen week 134.000 bezoekers bij Kinepolis

De nieuwste “Avengers”-film heeft van woensdag tot zondagavond 134.000 bezoekers naar de Kinepolis-bioscopen gelokt. De film zorgde zo voor de beste box office-opening ooit voor de bioscoopgroep, meldt Kinepolis maandag in een persbericht. En ook wereldwijd brak de superheldenfilm alle records.

“Avengers: Endgame” deed het qua bezoekers 80 procent beter dan zijn voorganger, “Avengers: Infinity War”, aldus Kinepolis.

De bioscoopgroep organiseert ook een “Avengers”-marathon, waarbij “Infinity War” en “Endgame” na elkaar worden vertoond. Met al 20.000 bezoekers tot nu toe gaat het om de drukst bezochte marathon ooit bij Kinepolis. De laatste van de drie marathons wordt op 1 mei georganiseerd.

De nieuwste Avengers-film breekt ook wereldwijd records. De film bracht aan de kassa op vijf dagen tijd 1,2 miljard dollar (1,07 miljard euro) op en werd zo de film die het snelst de kaap van 1 miljard rondde. Het vorige box office-record stond op naam van “Infinity War”, met 640 miljard dollar.

“Avengers: Endgame” is de 22ste film van Marvel Studio’s en de grote finale van de derde fase in het Marvel Cinematic Universe, waarin de overgebleven Avengers zich voor de laatste keer verenigen. De film werd geproduceerd door Kevin Feige en gerealiseerd door Anthony en Joe Russo. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Michael Grillo, Trinh Tran, Jon Favreau en Stan Lee zijn uitvoerend producenten, het scenario is van Christopher Markus en Stephen McFeely.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer