Lyndsey Pfaff legt uit: wat is er aan de hand met de villa van de Pfaffs?

Zes jaar na hun verhuizing staat de villa van Jean-Marie en Carmen Pfaff in Brasschaat nog altijd te koop en is de vraagprijs gedaald van 1,9 miljoen euro naar ‘amper’ 895.000 euro. Wat is er aan de hand? Wij vroegen het aan dochter Lyndsey Pfaff.

Thierry Goeman

“De villa van de Pfaffs is rijp voor de sloop”, zo luidde het volgens de laatste berichten. Maar als Lyndsey ons recente foto’s toont van de wijnkelder, de woonkamer met open haard en ingemaakte kasten, de mooie keuken, het appartement waar ze zelf woonde, lijkt het alsof de laatste aflevering van de Pfaffs gisteren nog is ingeblikt. De tuin is overwoekerd, het tennisveld niet meer bespeelbaar. Maar verder wijst niks erop dat het huis al jaren leegstaat.

De familie Pfaff is de roddels over de villa zo beu dat ze er eigenlijk liefst niet meer over praat. Maar na enig aandringen doet Lyndsey het toch. Omdat de waarheid haar rechten heeft, zegt ze.

Nederlandse koper

“En die waarheid is zeker niet dat mijn ouders de villa aan de Guyotdreef moesten verkopen. Ze wilden gewoon wat kleiner gaan wonen. Dat er na al die jaren nog geen koper is, heeft zijn redenen die nooit de media gehaald hebben. “Omdat sommigen blijkbaar liever schrijven dat de Pfaffs hun villa niet aan de straatstenen kwijtraken. Kijk, een half jaar nadat de villa te koop werd gezet, was er een koper. De Nederlander Ruud S. Het compromis werd getekend, maar toen bleek dat de man niet over het nodige kapitaal beschikte. Hij had intussen wel al de maatschappelijke zetel van zijn bedrijf op het adres laten zetten. Maar als hij moest betalen, kwam hij steeds met andere verhalen om uitstel te krijgen. Maar het geld kwam uiteindelijk niet”, vertelt Lyndsey.

3,5 jaar in proces

“Aangezien er een compromis getekend was tussen hem en mijn ouders, konden we de woning niet zomaar aan iemand anders verkopen. Want als hij van de ene dag op de andere dag met geld op de proppen zou komen, zaten wij met een probleem. De kranten schreven intussen maar dat de Pfaffs hun villa niet verkocht kregen. Maar de waarheid was dus dat we huis niet mochten verkopen omdat er een rechtzaak liep. Intussen schreven de boekjes maar. Onder meer dat men er pornofilms wilden draaien. Totaal uit de lucht gegrepen. Een reclamestunt van een productiehuis dat de naam van Jean-Marie Pfaff misbruikte om publiciteit te maken.”

“Pas in 2015, na 3,5 jaar procederen, werden mijn ouders door de rechter in het gelijk gesteld en kon de villa weer worden verkocht. Ongelofelijk dat je jaren moet procederen om je eigen woning alsnog te kunnen verkopen”, zucht Lyndsey die na de Pfaffs op VTM samen met haar man Dave een immobiliënkantoor startte in Brasschaat.

De villa staat niet meer te koop voor 1,9 miljoen euro zoals in het begin maar voor minder de helft, 895.000 euro om precies te zijn. “De crisis heeft ook de Belgische villamarkt niet gespaard. Daar moeten we niet flauw over doen”, zegt Lyndsey. Het immobiliënkantoor dat de villa vorig jaar nog probeerde te verkopen, bevestigt dat ook andere grote villa’s in Brasschaat en omstreken niet meer zo vlot worden verkocht als vroeger.

Carmen is slecht te been

“Met alles wat ik in de media lees, lijkt het wel alsof wij ons zouden moeten schamen dat de villa nog altijd niet verkocht is. Maar dat is niet zo. Ook de villa waar ze nu wonen gaan ze verkopen. Mijn mama heeft osteoporose en het gaat helemaal niet goed met haar. Ze is bijzonder slecht te been. Ze gaan verhuizen naar een flat met een lift of naar een bungalow zodat ze geen trappen meer moet doen. Want dat wordt steeds moeilijker voor haar.”

“Wij hebben een leuke tijd beleefd in de Guyotdreef. Wij waren echt een clan. Zoals we te zien waren in De Pfaffs op VTM, zo ging het er ook echt aan toe thuis. Maar de kinderen worden groter en hebben hun activiteiten in het weekend. De ene gaat voetballen, de andere speelt hockey. Shania is intussen zestien en begint op stap te gaan. Het komt er minder en minder van dat alle kinderen samenkomen bij onze ouders. Niet dat er wrijvingen zijn of zo, dat is gewoon de gang van het leven. We komen nog vaak en graag thuis. Maar minder vaak met heel de bende. Dus hoeven mijn ouders niet zo groot meer te wonen”, zegt Lyndsey die als een volleerd immobiliënmakelaar de ouderlijke villa probeert aan te prijzen. “Ideaal als kangoeroewoning”, zegt ze.

“Voor 895.000 euro heb je een villa met alles op en aan. Uiteraard kan het gebouw uit 1979, dat in 2008 al een grondige facelift kreeg, renovatie gebruiken. Maar eigenlijk kan je er evengoed zo gaan in wonen. Dat de tuin verwilderd is, is niet abnormaal voor een woning die al zo lang leeg staat. Maar ik hoop dat mensen nu gaan stoppen met te beweren dat de woning onbewoonbaar is en klaar voor de sloop”, zegt Lyndsey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER