Een metselaar metselt een muur.
Volledig scherm
Een metselaar metselt een muur. © Thinkstock

Aantrekkelijkheid Belgische arbeidsmarkt neemt flinke duik

De aantrekkelijkheid van de Belgische arbeidsmarkt is flink gezakt. Dat blijkt althans uit de ‘Workforce’-wereldranglijst van hr-bedrijf Manpower. Ons land zakte er naar de 49ste plaats op een totaal van 75 landen. Eind 2017 stond België nog op de 25ste plaats.

14 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Geen nood: politici bieden tegen mekaar op voor een hoger minimumloon, meer pensioen en/of vervroegd pensioen. Tevens wordt de arbeidsmarkt afgelopen door de verschillende overheden.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Neem dat soort studies met de nodige zak zout. Een vergelijking met landen als Vietnam. Vergelijk dan ook de levensduurte. Of de activiteitsgraad. In Nederland ligt die hoger. Maar meer dan de helft van de werknemers werkt er in een deeltijdse job en gemiddeld op jaarbasis 190 uur minder dan de Belg. Een jaar geleden lag de productiviteit per arbeidsuur nog altijd hoger dan in de omringende landen. Zal wel niet plots veranderd zijn.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Daar hoeven we geen woorden aan viil te maken. Het gerommel met vijf regeringen, hun incompetentie en de torenhoge belastingen verklaren alles.
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Sinds wanneer is Hongkong een land? De Belgische arbeidsmarkt zou ook een stuk aantrekkelijker worden als de verschillen (mn in voordeeltjes) tussen arbeiders en bedienden zouden verdwijnen, kom op zeg da's toch niks meer van deze tijd!
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Allemaal dikke zever. De loonkost, overgeabsurdeerde wetgeving en regeltjes, de trage administratieve molen, de onzekerheid in verband met de energielevering en het dichtslibben van de wegen zullen wel de echte redenen zijn.