© rr

Man aangehouden in zaak vermiste Nederlandse meisjes in Portugal

Op verzoek van de Nederlandse politie is in Portugal een 34-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing van de zestienjarige meisjes Sam en Femke uit Bergen op Zoom. De meiden stapten dinsdag in Eindhoven in het vliegtuig naar het Spaanse Málaga en daarna waren ze dagenlang spoorloos. Zaterdag werden ze na een tip aangetroffen in de Portugese kustplaats Albufeira.

gjs

De Nederlandse politie laat zondag weten dat de aangehouden Nederlandse man ervan wordt verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders. Er wordt om zijn uitlevering gevraagd. Over de precieze rol van de verdachte kon de politie nog niet meer zeggen.

De vriendinnen hadden niemand ingelicht over hun reisplannen en hun mobiele telefoons en laptops thuis gelaten. De politie ging niet uit van een onvrijwillig vertrek, maar deed wel een oproep om informatie over de mogelijke verblijfplaats van de tieners. Een tipgever liet weten van het duo zelf in Málaga te hebben gehoord dat ze naar Marbella wilden gaan. De vaders van de vriendinnen reisden woensdag naar Spanje om naar hun dochters te zoeken.

De meisjes zijn nog niet terug in Nederland. Bij terugkomst zullen ze door de politie worden gehoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer