De lijsttrekkers over de bedrijfswagen
Volledig scherm
De lijsttrekkers over de bedrijfswagen © SDA

Byebye bedrijfswagen? Dit zeggen de lijsttrekkers

Verkiezingen 2019Eindeloze files, te veel fijn stof en een moeilijk te temmen CO2-uitstoot. Het zijn drie vaak gehoorde argumenten om de populaire bedrijfswagen van de Vlaamse wegen te halen. Wat denkt u over die auto’s en welke politici delen uw mening? Ontdek het hier: 

175 reacties

  • antoon dries

    5 jaar geleden
    Een bedrijfswagen als extra loon? geen probleem als er ook belastingen op het voordeel worden betaald (tevens op de tankkaart). Maar dat wil dus niet zeggen dat men naar believen patser-cars en bultruggen van auto's mag nemen-zie het verkeer vandaag. Als men dit tegelijkertijd met de afschaffing van taks-asociale maatregelen wil invoeren, dan ook eens kijken naar de CO2 uitstoot van die 15o+ Pk auto's (zijn nu toch alleen maar STOEF vs. Afgunst wagens)
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Ik herinner me zeer duidelijk de perode dat de overheid iedereen de diesel in dwong. Benzine, LPG etc dat werd extra belast en diesles kregen belastingsvoordeel. Nu ze lf die situatie gecreeerd hebben, zeggen ze dat de mensen moeten stoppen met diesels te kopen en electrisch moeten gaan. Te bedenken dat de autosector de electr. wagen als onhaalbaar beschouwd en weer volop op diesels inzet die met de huidige technologie weinig uitstoten. Over een paradox gesproken.
  • René Verhoeven

    5 jaar geleden
    Mensen die een bedrijfswagen krijgen verdienen een mooi brutoloon, dus ze betalen daarop reeds meer sociale bijdragen dan al die zageventen hieronder. Om die belastingsdruk beetje aanvaard te houden krijgen ze een wagen en betalen ze meer dan 200euro per maand netto, dit voor de prive km's. Maar schaf hem gerust af, ik koop een moto en schrijf deze degressief af, terug op jullie kosten!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Op veel prachtige fietswegen durft geen enkele vrouw alleen fietsen, je komt er zelden iemand alleen tegen.
  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Het ironische is, dat deze politiekers de co2 uitstoot zelf in de hand werken, door benzinewagens te verplichten. Diesels zijn properder tegenwoordig, zelfs bij zero-nox uitstoot door adblue. Bewijst enkel dat ze niet weten waarover ze spreken. Mijn stem krijgen ze alvast niet.