Uit onderzoek blijkt dat mensen met te veel buikvet een hoger sterfterisico lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit onderzoek blijkt dat mensen met te veel buikvet een hoger sterfterisico lopen. © GPD Emiel Muijderman

VIDEO. Krijg je dat buikje maar niet weg? Deze workout van 7 minuten toont je de beste oefeningen

Wil je graag van dat buikje af maar heb je geen tijd om naar de fitness te gaan? Dat is niet erg, want intensief sporten is helemaal niet nodig, heeft een wetenschappelijke studie in het British Journal of Sports Medicine nu aangetoond. In deze training van slechts 7 minuten deelt personal trainer Laura Van den Broeck de meest effectieve oefeningen voor je buikspieren. Zo krijg je dat laagje vet wel weg. 

5 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Pure realiteit!! Ik had een buikomtrek van 97 cm en 3 maanden verder 88 cm. Mijn gewicht is van 88 kg op dezelfde 3 maanden naar 79 kg gezakt en had een BMI van 28,1 en nu 25,3. Van niks naar alle dagen wanneer ik vrij ben 15 tot soms 25 km wandelen aan 6 km per uur. I.p.v. 3000 kcal eten en niks doen eet ik nu slecht 2000 kcal en verbruik ik tijdens de dagen dat ik stap alleen al door het stappen 1200 Kcal. Ik moet nu zelfs afremmen met wat ik bezig ben omdat ik te snel afval.
  • Mario Adams

    5 jaar geleden
    Die mythe van 'je buik weg in x aantal minuten per dag' is al lang achterhaald! Met oefeningen verstevig je je buikspieren maar verbrandt je geen vet! Zoals in commentaren al vermeld: alcohol, suiker en te veel vet zijn de boosdoeners. Laat die achterwege en je bent al op de goeie weg.
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Het beste wat je kan doen is een maand lang geen suiker eten, dus niet in uw koffie, thee, geen frisdrank, geen fastfood, geen alcoholische dranken, enkel vers bereide maaltijden, je zal zien hoe snel je buikvet verdwijnt, het is niet gemakkelijk de eerste tien dagen, maar na een maand zal je verbaasd zijn over het resultaat! Naturlijk moet je daarna niet terug snoepen, je kan dat voor de rest van je leven zonder moeite volhouden.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Verplaatsingen per fiets i.p.v die belachelijk lage afstanden per auto af te leggen. Geen kosten voor fitness en geen kosten op brandstof en geen luchtvervuiling.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Gewoon gezond eten en je hebt geen buik,als je buik kweekt is het te wijten aan teveel voor je lichaam(en natuurlijk alcohol laten).