Mozkito
Volledig scherm
© Mozkito

Vlaamse gemeenten zoeken 500 begeleiders voor kinderopvang

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) trekt aan de alarmbel. De Vlaamse gemeenten zoeken minstens 500 kinderbegeleiders voor kinderopvang en krijgen de vacatures maar moeilijk ingevuld. Dat blijkt uit een bevraging van de VVSG. Volgens de VVSG heeft dat enerzijds te maken met de stijgende vraag naar kinderopvang en anderzijds met het feit dat het statuut en de deeltijdse tewerkstelling kandidaten afschrikken. De VVSG suggereert een aantal pistes om het personeelstekort op te vangen.

7 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het probleem is dat degene die gebruik maken van kinderopvang in de vakantie zo weinig mogelijk willen betalen. Voor een ticket van een pretpark betalen ze graag 25 euro per kind, opvang moet gratis. Als je kinderen hebt moet je opofferingen doen, ze blijven niet klein. In veel sectoren kan je je vakantie spreiden en niet verplicht tijdens het bouwverlof al je vakantie op te nemen. Mijn kinderen zorgen zelf zo veel mogelijk voor opvang ze gaan toch niet op reis en de kinderen genieten ervan.
  • ringo van der pulst

    5 jaar geleden
    Bedankt annemie dat er eens iemand spreekt met ervaring.Wij zijn ook onthaal gezin geweest en de ouders denken dat jij krijgt wat zij betalen.was het maar waar he.Ook waren de ouders blij met opvang ,nu is het zover gekomen dat zij willen beslissen hoe je het doet.Kind en gezin heeft van onthaal gezinnen koude bunkers gemaakt met al hun regels.Wij deden het graag maar niet meer op de manier van vandaag.
  • roos van espen

    5 jaar geleden
    Meer vrouwen met hoofddoek aannemen maar dat willen de ouders niet.
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Heeft er iemand een idee aan welke voorwaarden een kinderopvang moet voldoen? Logisch dat iedereen er bang van wordt. Help mensen starten, help ze bij de ingewikkelde wetgeving bij de opstart en het tekort zal wel dalen.
  • guy perain

    5 jaar geleden
    Hopelijk nog lang verder zoeken!!