© Opera Vlaanderen

Opera Vlaanderen wint prestigieuze prijs op International Opera Awards

Opera Vlaanderen heeft de International Opera Award voor Best Opera Company of the Year gewonnen. Het was de vierde keer dat het huis genomineerd was in deze categorie. “Een grote eer en een bekroning van tien jaar hard werken”, zegt artistiek directeur Aviel Cahn, die de prijs maandagavond in ontvangst nam tijdens een gala in Londen.

Opera Vlaanderen haalde het van Opéra national de Paris, Theater an der Wien, Houston Grand Opera, Deutsche Oper am Rhein en Gothenburg Opera. “Een grote eer en het resultaat van tien jaar hard werken door iedereen die bij ons huis betrokken is. Voor en achter de schermen, in de kantoren en de ateliers. Het is ook vooral een award voor hen.

Toscars

Deze award onderstreept nogmaals dat Opera Vlaanderen meespeelt aan de internationale top juist omdat we opera op een spannende en relevante, actuele manier brengen. Hopelijk inspireert deze prijs iedereen die net als wij geloven in de toekomst van het genre opera”, aldus Cahn, die na dit seizoen naar Genève trekt waar hij algemeen directeur wordt van Le grand théâtre de Genève.

Decorontwerpster Rebecca Ringst, die voor het decor tekende van de creatie Les Bienveillantes die vorige week bij Opera Vlaanderen in wereldpremière ging, mocht de award voor Best Designer in ontvangst nemen. De International Opera Awards, ook wel de Toscars genoemd, worden georganiseerd door het vakblad Opera en uitgereikt door een internationale jury van journalisten en professionals uit de internationale operawereld.

© Opera Vlaanderen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER