© GIl Plaquet

Bibliotheek sluit deze zomer: “Je mag 30 boeken voor 100 dagen lenen”

De stedelijke bibliotheek in Mechelen is deze zomer gesloten. Dat is nodig om de verhuizing van de collectie naar de nieuwe locatie in het voormalige Predikherenklooster te organiseren.

Sven Van Haezendonck

Het publiek kan op zondag 30 juni een laatste keer terecht in de huidige bibliotheek in de Moensstraat. Tijdens het weekend van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september opent de nieuwe bibliotheek in Het Predikheren in de Goswin de Stassartstraat. Om die periode te overbruggen, heeft de gemeenteraad maandagavond een aparte zomerregeling goedgekeurd.

Leden van de Mechelse bibliotheek mogen deze zomer uitzonderlijk langer en meer boeken ontlenen. “Vanaf 1 juni mogen Mechelaars 30 boeken, cd’s of dvd’s mee naar huis nemen in plaats van 15. En dat voor 100 dagen in plaats van vier weken. Zo proberen we tegemoet te komen aan de wensen van onze trouwe lezers”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. Op maandag 1 juli sluit ook de slimme inleverbus in de Moensstraat. Vanaf dan is de nieuwe aan Het Predikheren actief.

De stad bekijkt ook of het mogelijk is om tijdelijk het aanbod te verhogen in de wijk- en dorpshuizen.

mechelen.bibliotheek.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER