© Wim Kempenaers

Tall Ships komen in 2022 terug naar Antwerpen

Antwerpen wordt in 2022 opnieuw gaststad voor The Tall Ships Races. Dat maakte de organisatie bekend. De vorige Antwerpse editie vond in 2016 plaats en was een groot succes.

JaTi

Drie jaar geleden mocht Antwerpen al de prachtige zeilschepen verwelkomen. Het evenement lokte toen meer dan 500.000 bezoekers naar ’t Stad. Nu komt het voor de zevende keer terug naar de Scheldestad.

“Het is een grote eer om The Tall Ships Races opnieuw te mogen ontvangen in onze stad”, reageert Antwerps burgemeester Bart De Wever. “Dit is een topevenement op alle fronten: spectaculair, met een grote internationale uitstraling, en vooral: met heel veel fiere Antwerpenaars op en langs de Schelde.”

© Wim Hendrix

“De komst van The Tall Ships Races illustreert de atypische link tussen de traditionele scheepvaart en een innovatieve wereldhaven”, zegt schepen voor haven Annick De Ridder. “Jong en oud ontdekken daarbij dat het net die traditie en nautische kennis zijn, die de haven van de toekomst voortdurend vormgeven. Port of Antwerp zet daarom alle zeilen bij voor dit evenement van wereldformaat.”

Ook Antwerps schepen voor toerisme Koen Kennis kijkt al uit naar 2022. “In 2016 hebben we de Tall Ships uitgezwaaid met een ‘Tot ziens!’. Ik weet zeker dat honderdduizenden mensen nu al uitkijken naar hun terugkomst naar Antwerpen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER