Thereza De Wannemaeker (17) getuigde vorig weekend in deze krant over de fraude die bij haar adoptie uit Ethiopië heeft plaatsgevonden. Lorin Parys (N-VA) vraagt een onafhankelijk onderzoek.
Volledig scherm
Thereza De Wannemaeker (17) getuigde vorig weekend in deze krant over de fraude die bij haar adoptie uit Ethiopië heeft plaatsgevonden. Lorin Parys (N-VA) vraagt een onafhankelijk onderzoek. © Photonews, Belga

N-VA vraagt Vandeurzen (CD&V) om onderzoek naar Ethiopische adoptiefraude

Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar de gevallen van adoptiefraude die de voorbije dagen zijn opgedoken. Dat zegt Vlaams parlementslid voor N-VA Lorin Parys. “Ik dien een aanvraag in voor een hoorzitting en nadien wil ik dat minister Vandeurzen een onafhankelijk onderzoek voert. Dat moet in de komende weken al van start kunnen gaan.”

4 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Oei, in navolging van de verkoop van humanitaire visa heeft NVA ook interesse voor de verkoop van adoptiekinderen. Parys wil (terecht) betere parlementaire controle op adoptie terwijl Francken steeds (zeer onterecht) alle parlementaire controle op humanitaire visa afblokte.
  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    Faire vraag, maar wel hypocriet dat het per se voor de verkiezingen moet onderzocht worden. Ofwel heeft hij voorkennis, ofwel wil hij de huidige werking van de regering saboteren. Vieze partij die NVA!
  • Germain Van Deursen

    5 jaar geleden
    Politiek en eerlijkheid , of is het vooral fraude ?
  • avelino garcia

    5 jaar geleden
    Denk dat Vandeurzen de vlucht vooruit zal nemen met zijn zak belastinggeld van € 400.000 .