Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties.
Volledig scherm
Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. © anp

Advies aan EU-hof: “Airbnb is informatiedienst en dus geen vastgoedmakelaar”

Airbnb levert informatiediensten en moet niet worden gezien als een vastgoedmakelaar. De digitale bemiddeling bij de huur en verhuur van woningen en kamers die het Amerikaanse bedrijf aanbiedt valt daarom onder de vrijheid van dienstverlening. Dat blijkt uit een advies aan het Europees Hof van Justitie.

4 reacties

  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Het probleem is niet airbnb. Hetbis het probleem van de.lokale overheid samen met al die diensten: gebrek aan controle. Hoeveel word er jaarlijks daadwerkelijk gecontroleerd in tegenstelling toch hoe vaak er "zou " gecontroleerd worden als alle diensten hun werk doen(willen of kunnen laat ik nog in het midden). Benieuwd wat beiden hierop te zeggen hebben. Elke dienst heeft oplichetsr....maar deze ontsnappen omwille van ....de regeltjes....
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Dat kan je dat evengoed stellen voor de gewone immo makelaar. Die werkt dus toch ook maar als informatiekanaal tussen kopen en verkoper. Tegen betaling uiteraard, zoals Airnb.
  • Carina Desmidt

    5 jaar geleden
    Vorige jaar huisje geboekt via hun en was super vakantie net zoals beschreven en foto's en heel vriendelijk ontvangst en goedkoper dan al die commerciële reisbureaus
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    AIRbnb , net als Uber hollen de sociale zekerheid uit. Zelfstandigen voor alles en nog wat laten betalen. Anderen onbelast bijverdienen!