Het standpunt. Moet het onderwijs zorgen dat iedereen kan volgen? "De lat lager leggen om iedereen erover te krijgen, is een verkeerde keuze”

In aflevering twee van de online reeks ‘Het Standpunt’ van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws nemen de zeven Vlaamse partijvoorzitters vandaag stelling in over het onderwijs: moeten we er vooral voor zorgen dat iedereen kan volgen, of moeten de sterkste leerlingen kunnen uitblinken?

57 reacties

  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Het onderwijs moet leerlingen uitdagen om zichzelf te overtreffen, zo komen ze met een sterk karakter in de samenleving. Nivellering naar omlaag is pervers, zo kweek je een luie profitariaatsmaatschappij.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Beroeps moet meer ondersteuning en middelen krijgen. Er is veel te weinig algemeen respect voor die onderwijsrichting. Leerlingen (en sommige ouders) denken dat ze in de 'afvalbak' zijn terechtgekomen. Ik gaf les in alle richtingen. Ik had heel toffe klassen in beroeps. En dan nog voor Frans en geschiedenis! Niet bepaald hun favoriete vakken!
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    "Leerkrachten zijn vooral bezig in klasjes waar een overgroot deel geen Nederlands spreekt met culturele en taalkundige problemen te overbruggen, en niet met kennisoverdracht" Nagel op de kop én de verantwoordelijkheid van OUDERS om te zorgen dat hun kinderen de taal kennen om mee te kunnen.Leerkrachten zijn de dupe.De lat lager leggen helpt niet bij ONWIL en dient enkel voor politici om hielen te likken voor stemmen.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Het niveau MOET bewust omlaag gebrcht worden want het zou niet "politiek correct" indien men spijbelende, er zich hun voeten aan vegende nederlandsonkundigen zou buizen...
  • Walter Stassen

    5 jaar geleden
    Heel die zorg-onzin moet stoppen. Ik zie leerkrachten die geen tucht , noch capaciteiten hebben als leraar, zorgcoördinator of leerlingbegeleider worden. Slappe vodden die de leerlingen totaal verbrodden. Doe daar nog een "diploma" pedagogie bij en het hek is helemaal van de dam. Die studie is niet master waardig. Ongefundeerde theorietjes en dromerige onzin verkopen is niet academisch. Totaal nutteloze opleiding.