Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Grootste ijsplaat ter wereld blijkt 10 keer sneller te smelten dan gedacht

WetenschapEen internationaal team van wetenschappers heeft ontdekt dat de grootste ijsplaat ter wereld maar liefst 10 keer sneller smelt dan gedacht. Het gaat om het Ross-ijsplateau op Antarctica, dat met een oppervlakte van bijna een half miljoen vierkante kilometer ongeveer even groot is als Frankrijk.

23 reacties

  • Nick Theuwen

    5 jaar geleden
    Leer het verschil tussen landijs en zee-ijs voordat je wilde speculaties maakt ...
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Het smelt sneller "dan eerder gedacht". Tja, het is maar heel recent dat we heel nauwkeurige apparatuur hebben. 100 jaar geleden kwam daar geen kat dus weet men niet exact hoe dik die toen was. Theorieën, speculaties, media trends....
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Door de zwaartekracht en het verschil in diepte van de oceanen, stijgt de zeewaterspiegel niet overal even sterk. Er wordt veel te weinig onderzoek gedaan naar de andere oorzaken voor de opwarming van de aarde, andere dan de mens.
  • Roger Vanhecke

    5 jaar geleden
    Alle oceanen op de planeet zijn verbonden dus zeespiegel stijgt weinig of niet aftakkingen maken zodat binnenland van droogdegebieden kunnen vruchtbaar worden gemaakt
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    Toch een mooi beroep moet dat zijn,onderzoeker.Vergissingen bij de vleet en op kosten van de belastingbetaler, de wereld meer dan eens rondreizen.