Loslopende hond bijt lammetje dood, vogelspotter kan vreselijk tafereel fotograferen

© rr

In het Schulensbroek heeft afgelopen weekend een loslopende hond een lam doodgebeten en een ooi zwaar verwond. “Mensen moeten leren hun dieren aan de leiband te houden”, zegt Piet Rijmen van de Vrienden van het Schulensbroek.

lw

Herder Jo Forier en zijn partner Natasja Saenen zijn er het hart van in. “Het lam werd zondag in de late namiddag toegetakeld”, zegt Jo. “Een vogelspotter was net in de buurt en kon een foto nemen van het moment dat de hond toesloeg.”

De baas van de hond was in de buurt en was bereid om een vergoeding te betalen.

“De ooi werd zondag in de voormiddag gebeten”, gaat de herder verder. “Zij werd zwaar in de uier en in de billen geraakt. De veearts moest haar op een paar plaatsen naaien.”

Broedseizoen

Het is niet de eerste keer dat honden schapen aanvallen in natuurgebied Schulensbroek. Voorzitter Piet Rijmen van natuurvereniging Vrienden van het Schulensbroek verwijst nog eens naar het bezoekersreglement voor het gebied. “Honden moeten altijd aan de leiband. Ze vormen niet alleen een bedreiging voor schapen, ook voor nestelende vogels. Het Schulensbroek is een open weidegebied, waar vogels in het groen op de bodem nestelen. We zijn volop in het broedseizoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen