Harvey Weinstein
Volledig scherm
Harvey Weinstein © REUTERS

Waarom Harvey Weinstein er misschien goedkoper vanaf komt dan iedereen verwacht

CelebritiesAnderhalf jaar geleden barstte de bom rond Harvey Weinstein (67). Meer dan 90 vrouwen kwamen naar buiten met een persoonlijk verhaal over hoe de machtige filmproducent hen seksueel had geïntimideerd, aangerand of zelfs verkracht. Nu staat hij terecht voor vijf betichtingen van seksueel misbruik bij twee vrouwen, maar het ziet er steeds meer naar uit dat Weinstein het proces zonder al te veel kleerscheuren zal overleven. 

13 reacties

  • Dimitri Alekseev

    5 jaar geleden
    Maar in VS is prostitute grotendeels verboden: hoe ziet het met diegenen die seksuele diensten van erg intieme aard tegen vergoeding hadden veleend: een fielmrool... een single.... Kwamen de avancencs van hem (alleen) of niet helemaal... of is het hip nu om te worden aangerand. Maar deze man is dan nog niet enkel iemand die erop in ging/ zelf avancens maakte: Er is ook iets veel ergers. Maar dat komen wij te weten.
  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    De filmwereld is een wereld met zeer losse zeden, zowel van vrouwen als van mannen. Veel bloot en relaties zijn er "gewoon". Weinstein past zonder twijfel in deze wereld, maar de betrokken dames ook. Af dit allemaal misdaden zijn is zeer twijfelachtig.
  • willy zachel

    5 jaar geleden
    komt allemaal niks van omdat er totaal geen bewijzen zijn ! het is allemaal woord tegen woord ?
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Als men de reacties leest wordt hij idd vrijgesproken. Het is de schuld van de vrouwen. De reacties zijn ook alleen van mannen die het willen goedpraten. Aan een ander ken je jezelf.
  • San Pauwels

    5 jaar geleden
    Deze man is zijn geloofwaardigheid kwijt: er zijn teveel slachtoffers. Hij heeft geld en kan rekenen op een team advocaten. Amerika, het land van klassenjustitie. Banken die miljoenen witwassen voor Mexicaanse drugskartels krijgen slechts een boete (geen strafvervolging), terwijl een jointje roken resulteert in 40 dagen cel. Witteboordencriminaliteit kan op meer sympathie rekenen bij de overheid.