BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Geschillencommissie legt Anderlecht match achter gesloten deuren, 5.000 euro boete en forfaitnederlaag op, paars-wit gaat in beroep

Belgisch voetbalDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist om Anderlecht een match achter gesloten deuren op te leggen, nadat de Clasico tegen Standard van 12 april definitief gestaakt was door toedoen van paars-witte vuurpijlen. De disciplinaire instantie smeert de Brusselaars ook een forfaitnederlaag, een boete van 5.000 euro en een alternatieve sanctie aan. Anderlecht bevestigde inmiddels dat het in beroep gaat tegen de sanctie om een match achter gesloten deuren te spelen.

58 reacties

  • Iwein Devenyns

    5 jaar geleden
    Laat die wedstrijd achter gesloten deuren vallen want voor Anderlecht is het juist een straf als hun publiek er wél zit. De boete mocht dan weer maal tien of zelfs maal honderd.
  • WILLY ASCOOP

    5 jaar geleden
    En dan maar hopen en bidden dat Anderlecht wint tegen Genk.
  • Bruno Sagaert

    5 jaar geleden
    Forfait nederlaag was te verwachten en boete ook , maar wedstrijd zonder publiek is belachelijk naar wat strondaard al gedaan heeft. Zo kunnen ze nu ook Antwerp schorsen ook want zijn vest was nat van bier . Waar zijn we eindelijk mee bezig . Betaal en sluit stadium af tijdens de week en zet deftige steward in geen amateurs
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Gelukkig gaat het hier om Anderlecht , bij andere ploegen zou er een VEEL zwaardere straf uitgesproken geweest zijn.
  • Davy Litière

    5 jaar geleden
    Geen match zonder publiek maar dan een boete van 1 miljoen euro zou ook wel kunnen dan. Straf blijft min of meer hetzelfde maar de supporters worden dan niet bestraft. Allez, de echte supporters bedoel ik.