© Kris Hossey

DISCUSSIE. Gezond eten met korting via je werkgever: zou jij meedoen?

Bij de steeds uitbreidende fiscale voordelen die werkgevers aan hun werknemers aanbieden, komt mogelijk ook een aanbod aan gezonde voeding. Delhaize geeft 11.000 werknemers, van het eigen bedrijf maar ook van Telenet en BNP Paribas Fortis, de mogelijkheid om met 20% korting gezonde voeding te kopen. Zou je meedoen? Of wil je toch wel zélf beslissen waar je je loon uitgeeft?

ph

Een fiets via je bedrijf, een laptop voor thuis of een extra gezondheidsverzekering? Het kan via de nieuwe fiscale regelingen, waarbij een deel van je bruto loon of eindejaarsgeld creatief wordt omgezet, met een mooie korting. Zowel interessant voor je bedrijf als voor jezelf, vanwege de kortingen.

Helemaal nieuw is het proefproject van Delhaize, dat zo werknemers via een stimulans aanzet om gezonder en evenwichtiger te eten. Want alleen de gezondste producten komen in aanmerking voor de korting, die tot 20% zou bedragen. Een goed initiatief? Of is het toch wat discriminerend naar andere bedrijven, of naar mensen die hun groenten niét bij Delhaize willen kopen? De vakbonden stellen zich alvast vragen bij dit steeds groter wordend aanbod van fiscale voordelen. Het zou het pensioen naar beneden kunnen trekken.

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties bundelen we donderdag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER