Ook Vlaamse gruwelijk omgekomen door Duitse ‘Dokter Dood’: “Ze schokten, hadden veel pijn en konden niet meer lopen”

Drie patiënten van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross - bijgenaamd ‘Dokter Dood’ - zijn in juli 2016 een gruwelijke dood gestorven. Dat bleek dinsdag uit getuigenverklaringen van nabestaanden van de overledenen voor de rechtbank in Krefeld waar de man sinds 29 maart terechtstaat. Ook een Vlaamse, Leentje Callens, werd slachtoffer van zijn praktijken.

Drie kankerpatiënten waren naar de ‘natuurarts’ getrokken in de hoop hun kanker te kunnen overwinnen. Maar alle drie werden ze (nog meer) ziek na de therapie van Klaus Ross. Hij behandelde hen in 2016 in het Duitse dorpje Bracht, vlak bij het Nederlandse Roermond. Het ging om twee vrouwen, onder wie de 55-jarige Leentje Callens uit Beveren, en een Nederlandse man. Alle drie stierven ze ook in 2016. De Beverse Callens was 324 uur na de behandeling al gestorven. Volgens justitie was dat als gevolg van een overdosis van het alternatieve middel 3-broompyruvaat (3-BP), een glucoseremmer.

De patiënten begonnen na een derde infuus bij de behandeling te schokken, hadden veel pijn, konden niet meer lopen en raakten in coma, zo blijkt uit getuigenverklaringen. Ze werden telkens wel nog naar ziekenhuizen gebracht, maar daar konden de artsen niets meer voor hen doen.

LEES OOK: Vlaams slachtoffer: “Wij gingen uit wanhoop naar hem, maar het kostte Leentje het leven” (+)

Justitie houdt Ross verantwoordelijk voor de dood van de drie patiënten. Zelf hoopt hij op de vrijspraak: “Ik heb niks fout gedaan”, zegt hij. “Ik slaap slechts sinds het overlijden van de drie patiënten. Ik wilde mensen helpen, niet schaden”.

(lees verder onder de foto)

Bij het Vlaamse slachtoffer Leentje Callens werd in oktober van 2015 pancreaskanker vastgesteld. Ze volgde een chemokuur en de tumor werd verwijderd, maar de 55-jarige vrouw werd toch ongeneeslijk ziek verklaard. In het jaar daarop ging de gezondheid van Leentje snel bergaf. “Ze viel zeventien kilo af en voelde zich steeds zwakker. Klagen deed ze niet. Nooit. Wij wilden gewoon dat ze zich beter zou voelen. Al was het maar een beetje”, zei haar echtgenote Françoise Goedhuys toen. Daarom trokken ze dokter Klaus Ross en zijn centrum voor alternatieve geneeskunde.

Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht, maar zich liet omscholen tot ‘natuurarts’.

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen