BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Jambon: “N-VA legt confederalisme op tafel bij vorming federale regering”

“De N-VA zal na de verkiezingen bij onderhandelingen over de vorming van een federale regering het confederalisme op de onderhandelingstafel leggen. We zullen zelf niet aansturen op onbestuurbaarheid, maar in geval van onbestuurbaarheid kan confederalisme een oplossing zijn om uit de impasse te geraken". Dat heeft Jan Jambon (N-VA) gisterenavond in Leuven gezegd tijdens een door Knack georganiseerd verkiezingsdebat over 'het communautaire'.

233 reacties

  • willy van vosselen

    5 jaar geleden
    men zou beter er is aan denken en het engels er eens uit te gooien,men is tegen franstaligheid en waarom niet tegen engelstaligheid .gooi nva eruit dat zal ons landje beter vooruit helpen willy van vosselen
  • Bertha Pardon

    5 jaar geleden
    Moehmena Rahous; als jij een Brexit wilt, niemand die je tegenhoud om te vertrekken, kan je eens aan de lijve ondervinden hoe het voelt. Nva wil géén confederalisme, het is een verkiezingsstunt, wie de milieudebatten volgt ziet dat Nva dwars ligt om de bevoegdheden terug naar België te halen, ze moeten zelfs volgens De Wever in Europa blijven, wie splitst kan nooit in Europa blijven, dus er komt onder Nva géén splitsing.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Mensen, Vlamingen, aub, denk op 26 mei eens aan uwen eigen portemonnee, aan uw eigen pree, aan uw eigen pensioen, aan uw eigen gezondheid, zoals ook de Walen en de Brusselaars al sedert 1830 doen. Laat Wallonie eindelijk los en een eigen weg kiezen, ipv links mee te gaan. Europa (met een onafhankelijk Vlaanderen) kan Wallonie dan financieel steunen, met dit verschil, dat er een resultaten controle is, van het ontvangen geld. Net dat is het probleem in Belgie! Confederalisme aub!
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Wie tégen het confederalisme is, is ook tégen de belangen van Vlaanderen ; en zelfs tégen de belangen van de Wallonië. Voortdurend in het onderhoud van iemand zorgen maakt men hem alleen maar afhankelijker. Is het dat wat onze Vlaamse trado-partijen willen ? Politieke macht voor Vlaams geld ? Postjes op rug van de Vlamingen ?
  • Oswald De Sloovere

    5 jaar geleden
    Vlaanderen heeft inderdaad voldoende met 1 regering!...