Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Filip Dewinter pleit voor controversiële ‘klimaatknip’: verplichte geboortebeperking in ontwikkelingslanden

In een interview met Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws pleit Filip Dewinter, lijsttrekker voor Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement in Antwerpen, voor een verplichte geboortebeperking in ontwikkelingslanden. Door geen ontwikkelingshulp meer te geven aan derdewereldlanden die zich niet engageren tot verplichte geboortebeperking wil Dewinter het probleem van overbevolking aanpakken. 

194 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Buiten dat hij gemakshalve vergeet dat 1 kind in het rijkere westen in de toekomst evenveel CO-2 uitstoot veroorzaakt door (overconsumptie) als 25 arme drommels in Kenia.
  • Rollie Bo

    5 jaar geleden
    Dat moet globaal geïmplementeerd worden, niet enkel in ontwikkelingslanden. Uiterst sterk plan
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Bevolkingsgroei is niet meer te verantwoorden, ook niet met economische motieven in de trant van "voldoende werkkrachten" of "pensioenen betaalbaar houden". En overtollig volk uit de derde wereld importeren verplaatst enkel het probleem. De oplossing is de mondigheid van de vrouw die niet meer tot kweekmachine mag kunnen gedegradeerd worden
  • Dieter Lanckman

    5 jaar geleden
    Eigenlijk zou je zo iets verwachten van Groen / Ecolo. Maar of die echt met de natuur zijn begaan is maar de vraag? En er moet mondiaal een geboortebeperking komen.
  • Jan Kerkhof

    5 jaar geleden
    hij heeft nog niet eens iets te zeggen in eigen land, hoe denkt hij dan in andere landen de wet te kunnen stellen?