© FACEBOOK/JESSICA WHELAN - A FIGHT AGAINST NEUROBLASTOMA

Meisje (4) op hartverscheurende foto verliest strijd tegen kanker

Meer dan dertien maanden lang vocht de kleine Jessica Whelan (4) een dappere strijd tegen kanker. Een strijd die ze nu verloren heeft. Dat heeft haar vader, een elektricien uit het Engelse Lancashire , zondag laten weten op Facebook.

nadb

Gedurende haar lange strijd documenteerde haar vader het leven van zijn dochtertje op Facebook. Daar deelde hij ook een hartverscheurende foto, die de wereld rondging. “Dit is het ware gezicht van kanker”, schreef hij erbij.

Maar na meer dan een jaar een dappere strijd te hebben geleverd, is het meisje zondag gestorven. Ze overleed om 7 uur deze ochtend.

“Ik voel zowel verdriet als opluchting wanneer ik jullie vertel dat Jessica eindelijk vrede heeft gevonden om 7 uur deze ochtend. Ze moet niet langer lijden, niet langer pijn voelen”, schreef de vader.

“Mijn prinses heeft nu haar engelenvleugeltjes gegroeid en is naar boven gegaan om met haar vrienden en geliefden te spelen. Ze zal nu naar beneden kijken naar ons en haar kleine broertje tot we op een dag weer samen zijn.”

“Vorige nacht heeft ze me eindelijk toegelaten om haar in mijn armen te nemen en we hebben geknuffeld terwijl ik haar vertelde hoeveel ik van haar hield. Ik heb haar opnieuw verteld dat het oké was om haar ogen te sluiten en te gaan slapen. Ik heb haar voorhoofdje en haar lippen meermaals gekust. Het lijkt erop dat ze dit nodig had om eindelijk rust te vinden aangezien ze acht uur later haar laatste adem uitblies. Vanaf het begin tot het bittere eind was ze papa’s kleine meisje. Het voelt alsof een groot deel van me is afgerukt, maar ik ben blij dat ik haar troost heb kunnen bieden in haar laatste uren. Ze is vredig en rustig heengegaan.”

“Bedankt aan iedereen die dit gedeeld heeft en een deel uitmaakte van onze weg. Nu vraag ik privacy om het verlies van onze prachtige prinses te verwerken.”

" width="500" height="288" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true">

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER