Een aanhanger van Guiado met een Venezolaanse vlag in Caracas.
Volledig scherm
Een aanhanger van Guiado met een Venezolaanse vlag in Caracas. © AP

Maduro spreekt Venezolanen toe na “mislukte couppoging”, Guaidó onderneemt nieuwe poging

Volgens de Venezolaanse president Maduro is de couppoging van oppositieleider Juan Guaido mislukt. “Ik bedank de legerleiding voor hun moed bij het verdedigen van de vrede”, benadrukte hij in een televisietoespraak die bijna een uur duurde. Guaidó laat het er niet bij zitten en roept iedereen op om vandaag, de Dag van de Arbeid, opnieuw massaal de straat op te gaan. 

23 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Roy Ramkisor. "Amerika heeft zelf olie genoeg zoveel dat ze de hele wereld voor 30 jaar zouden kunnen voorzien". Dus de VS hoeft eigenlijk de Niger-delta niet te vervuilen met hun oliewinning. En al hun moeite en vervuiling met hun schaliegas en schalie-olie, hun boren in Alaska, hun steenkool,... zijn eigenlijk totaal niet nodig... Die Amerikanen zijn raar, zeg
  • Roy Ramkisor

    5 jaar geleden
    Hoezo Amerika zit achter de olie van Venezuela. Amerika heeft zelf olie genoeg zoveel dat ze de hele wereld voor 30 jaar zouden kunnen voorzien. Het is juist Poetin en vooral de Chinezen die om olie lopen te springen. Ja die fijne Chinezen die eilanden illegaal aanleggen en een stukje van de zee daar bij hun willen toe eigenen dat is hot nieuws en toch maar tegen de VS aanschoppen. Ik weet niet hoor maar de mensenrechten in China en Rusland zijn ver te zoeken.
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Als men een zittende president weg wil moet dat via verkiezingen (lottie Guillaume).Ja, weet dan dat Maduro het parlement half buiten spel zette ( die macht heeft hij zich daar toegeëigend) . Weet ook dat Guaido geen rebel is, maar wel de voorzitter van het parlement. Weet ook dat minstens de helft van de bevolking niet achter (al lang niet meer) Maduro staat, ze verhongeren ...(Daan Roos).
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Meer dan 3 miljoen Venezolanen het land uit gevlucht, armoede, basisgoederen ontbreken , medicijnen zijn er niet, mensen sterven,electriciteit op de bon, winkels leeg, Caracas gevaarlijkste stad, corruptie overal, miljardeninflatie, werkloosheid etz. Wat zowat niemand hier weet : Het regime stuurde zijn olie naar Cuba in ruil voor geneeskundige zorgen , gratis ! Te kort om hier alles te vermelden...Communisten !
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Als het linkse bestuur zo slecht is,waarom zijn er dan nog zoveel sancties nodig om het ten val te brengen? Waarom loopt de hele bevolking niet juichend achter Guaido?