PROXIMUS LEAGUE. Lierse telt Tubeke na rust helemaal uit, Cercle wint in slotfase

Lierse is uitstekend aan de tweede periode van de Proximus League begonnen. Op bezoek bij Tubeke, dat na een half uur met tien verder moest, wonnen de Pallieters met 0-3. Lierse is de enige ploeg met een 6 op 6 in de tweede periode. Cercle Brugge kon in de slotfase afstan nemen van Lommel.

kugu

In een zenuwachtige eerste helft kreeg Lierse langs De Belder een eerste kansje en de scherpschutter was er ook nog dicht bij na vrijschop. Tubeke acteerde net als vorig weekend uiterst bitsig en dat leverde na het halfuur een tweede gele kaart op voor Diallo, die protesteerde na terecht geel voor Ba.

De potjes kookten helemaal over bij Tubeke dat op tien minuten tijd nog drie gele kaarten pakte. Dat ging allemaal ten koste van het voetbal, want het bleef 0-0 tot de rust.

Tweede helft

Met elf tegen tien nam Lierse in de tweede helft dan toch vrij vlot afstand van Tubeke. Kasmi opende met een gekraakt schot al snel de score en na een vrijschop van Zizo en missers van Wils en Frans dikte Weuts verder aan.

Nadien ging Lierse wat op zijn lauweren rusten, maar in de slotfase werd het toch nog 0-3. Bij een strafschopfout op Elgabas werd door de scheidsrechter voordeel gegeven en De Belder tikte de 0-3 binnen. Voor de scherpschutter van Lierse meteen de veertiende goal dit seizoen. Lierse neemt zo met 6 op 6 de perfecte start en slaat een kloofje met de andere favorieten.

Cercle Brugge 1-0 Lommel United

Cercle Brugge heeft een 1-0 thuiszege geboekt tegen Lommel United. Voor de derde keer deze speelronde leek de partij in het Jan Breydelstadion af te stevenen op een 0-0 gelijkspel. Cercle was baas en eiste de bal op, maar miste scherpte in de zone van de waarheid. De Limburgers hadden ook het geluk aan hun zijde toen een afgeweken voorzet van Ivan Yagan op de kruising strandde. In de slotfase ging invaller Paolino Bertaccini op wandel en werd hij neergehaald in het strafschopgebied. Yagan zette in de 88e minuut de penalty om.