Sp.a-voorzitter John Crombez
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter John Crombez © BELGA

Politici halen alles uit de kast op 1 mei-toespraken: Crombez pleit voor gratis openbaar vervoer tot 18 jaar

In de jaarlijkse 1 mei-optocht van sp.a door de Antwerpse straten wordt ietwat verbaasd gereageerd op de houding van voorzitter John Crombez tegenover N-VA. Crombez verklaarde gisteravond dat hij een regering met N-VA niet ziet zitten. "Na de verkiezingen gebeurt toch vaak iets helemaal anders, dus heeft zo'n uitspraak niet veel zin", zegt Kathleen Van Brempt. Sp.a pleit voor gratis openbaar vervoer tot 18 jaar, om jongeren er nu al van te overtuigen dat de auto niet altijd de oplossing is. Maar ook de andere partijen laten hun standpunten horen in hun speeches. 

74 reacties

  • chrisje van gaever

    5 jaar geleden
    Is er één politieker die het lef heeft om de index te veranderen? Namelijk in plaats van 2 % een vast bedrag voor iedereen. Een brood kost voor de gewone werkmens, gepensioneerde, CEO of minister hetzelfde, dacht ik.... Maar ja.... de eerste minister of politieke partij die daar over durft te spreken en/of aan te passen moet nog geboren worden!!
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Goed Crombé, veel jonge allochtonen betalen toch al niet. Maak het wettelijk dan is de heisa met de chauffeur ook al over..
  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    Tot 26 mei zullen we dagelijks gratis leugens krijgen en daarna wordt het betalen
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De socialistische/communistische blabla is niet meer te harden. Zullen onze kiezers de weg op gaan van de Farage-gedupeerden in GB ? Of gaat het gezond verstand en het realisme zegevieren ?
  • Bart Vermeulen

    5 jaar geleden
    Oei Steve Stevaert is terug... En waar halen ze dat gratis geld weer???!