Facebook Chilches
Volledig scherm
© Facebook Chilches

Stier spiest 19-jarige Fran: tweede dode in week bij Spaanse vechtfestivals

Bij een stierenvechtfestival in Chilches in Oost-Spanje is gisteren een dode gevallen. Stier Juanito nam een doldwaze aanloop en spieste Fran González in zijn lies. De 19-jarige stierenvechtliefhebber overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Daarmee is hij al het tweede dodelijke slachtoffer in een week van Spaanse stierenvechtfestivals.

42 reacties

  • tonny van baelen

    5 jaar geleden
    Stierenvechten absoluut afschaffen, maar dit soort spektakel met acrobatie om de stier te ontwijken mag voor mij blijven bestaan, dat ook is een soort cultureel erfgoed, eigen aan de Spaanse tradities.
  • Gilbert De Meyer

    5 jaar geleden
    Laat ieder land zijn cultuur en bemoei u alleen in uw cultuur je ziet wat we hebben in Belgie we weten alles beter voor ieder land behalve voor het onze waar onze cultuur gewoon zonder slag of stoot verdreven word. Deze man is gestorven in fierheid hoeveel van ons hebben dat nog.
  • Jaak Warrie

    5 jaar geleden
    Laat deze dieren toch met rust. In een beschaafde wereld (?) zou je denken dat de mensen reeds tot dit bewustzijn zijn gekomen maar blijkbaar niet.... Dieren zijn geen objecten waar je zomaar alles kan mee doen tot jolijt van de toeschouwers. Zouden ze dit ook met hun hond of hun paard doen.
  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Achterlijke dierenbeulderij, afschaffen die handel. Waarom doet Europa niets? Aan Europa heb je ook niks.
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Alweer sensationele framing... dit was geen matador (doder) maar een recortador (acrobaat). Recortadores doden noch mishandelen de stieren maar wagen zich aan halsbrekende toeren om ze te ontwijken. Dit is in niets te vergelijken met de bloeddorst van de corridas.