Koninklijke Munt van België slaat Audrey Hepburn-munt

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Koninklijke Munt van België heeft, ter gelegenheid van de 90ste geboortedag van Audrey Hepburn op 4 mei, een gouden Audrey Hepburn-munt geslagen. De Munt presenteerde een en ander gisteren tijdens de officiële opening van de expositie "Intimate Audrey" in het Brusselse Vanderborghtgebouw. Actrice Audrey Hepburn werd negentig jaar geleden - op 4 mei 1929 om precies te zijn - geboren in Elsene en woonde tot haar vijfde levensjaar in België.

De Audrey Hepburn-munt van 25 euro is geslagen in Proof-kwaliteit, heeft een beperkte oplage van duizend exemplaren en wordt niet in circulatie gebracht. Daardoor is ze een collector's item voor muntverzamelaars en fans van de actrice.

Muntmeester Ingrid Van Herzele: "Dit is een prachtig herdenkingsstuk en een mooi eerbetoon aan een topactrice die bovendien een uitzonderlijk maatschappelijk engagement toonde. Vooral naar kinderen toe, zo was ze jarenlang actief als Unicef-ambassadrice. Ik ben er ook enorm trots op dat haar zoon Sean hier aanwezig is om de munt in ontvangst te nemen tijdens de opening van deze bijzondere expositie."

bron: Belga