Aanvoerder Seth De Witte steekt de Beker van België in de lucht.
Volledig scherm
Aanvoerder Seth De Witte steekt de Beker van België in de lucht. © BELGA
KAA Gent GNT
1
EINDE
2
KV Mechelen KVM
  • 32' Goal Jean-Luc Dompé
  • Nikola Storm Goal 38'
  • Germán Mera Goal 62'

Heizel kleurt rood en geel! KV Mechelen klopt AA Gent en steekt voor tweede keer Beker van België op zak

Beker van BelgiëDe Heizel kleurt rood en geel! Voor een tweede keer in haar geschiedenis heeft KV Mechelen de Beker van België gewonnen. In het Koning Boudewijnstadion nam de kampioen uit 1B de maat van AA Gent: 1-2. De Buffalo’s klommen op voorsprong via Dompé, maar Storm nog voor rust en Mera op het uur zorgden voor de stunt en schonken Malinwa de beker. Het is overigens ook de tweede keer dat een tweedeklasser met de beker aan de haal gaat. In 1956 haalde Doornik het van reeksgenoot Verviers.

47 reacties

  • Eddy Vervaet

    5 jaar geleden
    Gelukkig heeft Gent nog die trouwe,ruime,fantastische achterban....
  • didier de coster

    5 jaar geleden
    voetbal is scoren en daar zit den agé met een zeer groot probleem , zou koudijzer nog willen spelen ???ik wed dat die de laatste 10 minuten als hij invalt nog scoort , zo erg is het gesteld met mijn ploeg ; cobw
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    Elke ploeg die voorstaat durft tijdtrekken,alleen doen ze het niet zoals Bolat bij Antwerp,vind het jammer dat men het Mechels voetbal met Antwerp gaat vergelijken.Ik zag daarentegen een hele goeie tweede helft Mechelen waar het daarvoor maar flauw was.Trouwens als ze bij AA domme onnodige fouten blijven maken(tegen Standard,nu) zullen ze nog geregeld het deksel op de neus krijgen.Feit is dat Mechelen won met beste foutloze keeper wat toch bij Gent anders was en wie meest scoort wint(beker)
  • Christophe Sowowna

    5 jaar geleden
    Mechelen verdiend gewonnen, ga ermee akkoord dat ze mechelen zouden degraderen naar 1b als straf vr het gefoefel. Daar heeft de huidige groep spelers niks mee te zien en die hebben de beker en dus europees voetbal dik verdiend. Gent moet niet bleiten, ze hebben meer dan genoeg kansen gehad en ge weet als ge u kansen neut afwerkt krijg de het deksel op de neus. Van ne fcb supporter
  • LUC HUON

    5 jaar geleden
    De echte winnaars waren de supporters van beide zijden. De wedstrijd was een kopie van Antwerp tegen een kopie van RSCA met een logische winnaar. Wat dat Europees ticket betreft, Indien niet KVM wat logisch zou zijn gaat het om de voorronde van de Euroligue ,eender wie het krijgt kan voor September inpakken.