Mechelen versloeg AA Gent met 1-2 in de bekerfinale
Volledig scherm
Mechelen versloeg AA Gent met 1-2 in de bekerfinale © Photo News

Wat nu met Europese tickets na triomf van KV Mechelen in Croky Cup? De scenario’s op een rij

Beker van BelgiëHoe zit het nu met de verdeling van de Europese tickets na de triomf van KV Mechelen en met de ‘Propere Handen’-affaire die nog altijd als een Zwaard van Damocles boven Malinwa hangt? Alle scenario’s op een rij. 

51 reacties

  • bob jansens

    5 jaar geleden
    het is met dank aan de proleague, toen nog onder leiding van mr De Witte van AA Gent, dat het reglement veranderd werd: als de bekerwinnaar zijn Europees ticket niet kan gebruiken (meestal omdat ie een CL ticket haalt) dan is het niet langer de verliezende finalist die het EL ticket krijgt, maar de 3de van PO1. Ter herinnering, dit EL ticket geeft rechtstreeks toegang tot de poules, zodat de club die dit bemachtigt automatisch zijn "winstpremie" voor deelname aan de poulefase krijgt.
  • didier de coster

    5 jaar geleden
    ja bart , goed gezegd en neem eupen ook maar mee , die kunnen er ook wat van ; cobw
  • Linda D'Haese

    5 jaar geleden
    dit is toch simpel doe zoals in een wielerwedstrijd of andere sportwedstrijd als de winnaar word uitgesloten wint de tweede dat is toch de normaalste zaak ,maar ja de BOBO's van de voetbal bond zoeken een manier om Anderlecht Europees te kunnen laten spelen schandalig
  • Peter Knaap

    5 jaar geleden
    zolang waalse ploegen een vrij geleide krijgen komt er niks van
  • Bart Van Dijck

    5 jaar geleden
    Moeskroen heeft recht op dat Europees ticket, omdat dat de enige ploeg is in 1a waarvan we zeker zijn dat alles er correct verloopt.