De oproerpolitie moest dinsdagnamiddag traangas inzetten aan de Ecole 1-school in Schaarbeek.  De politie was daarvoor bekogeld met flessen en eieren.
Volledig scherm
De oproerpolitie moest dinsdagnamiddag traangas inzetten aan de Ecole 1-school in Schaarbeek. De politie was daarvoor bekogeld met flessen en eieren. © Baert Marc

Waren rellen aan schoolpoort gevolg van Facebook-geruchten? Burgemeester dient klacht in

UpdateOproer aan de schoolpoort in Schaarbeek: nadat er geruchten de ronde gingen dat een vierjarig meisje verkracht werd, ontaardde het protest aan de school gisteren in rellen. Volgens burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) is de commotie deels te wijten aan “valse verklaringen” die online werden verspreid. Hij dient vandaag klacht in wegens oproepen tot geweld. Zuhal Demir (N-VA) wijst op haar beurt met de vinger naar “allochtone politici die lak hebben aan de rechtsstaat”.

109 reacties

  • Luc Claus

    5 jaar geleden
    Zij die schuldig zijn aan aanzetten tot oproer uit partij zetten en vervolgen, maar ja dat zal hier wel weer niet gebeuren. WAT EEN LAND.
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    maar ja, welke partij gaat zo'n leden uit haar rangen verwijderen, de linkse PS en Ecolo hebben misschien hun volgelingen opdracht hier toe gegeven, om de rellen te veroorzaken?
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Horizontaal respect voor de medemens is een christelijke, westerse waarde. Blijkbaar is dit principe nog niet in sommige niet-westerse culturen ingeburgerd. Verticaal respect en verering (voor de Schepper) volstaat niét.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @marcel mampaey, 1. Een moslim die consequent is met de Koran en de sharia, mag geen respect opbrengen voor onze waarden en normen, die staan immers haaks op wat de profeet zegt en beveelt. - 2. Als moslims zich hier in dezelfde mate zouden aanpassen zoals wij dat doen in een moslimland, dan zou je hier o.a. geen enkele hoofddoek zien. En als wij tegenover hen dezelfde politiek zouden voeren, zoals die ginder tegen ons gevoerd wordt, dan zou hier van subsidies aan moskeeën geen sprake zijn.
  • Elsie Gosse

    5 jaar geleden
    In plaats van de staatsstructuur te respecteren en de uitspraak van het parket te respecteren roepen ze op tot geweld. Dit is een onweerlegbaar voorbeeld van mensen die niet geïntegreerd zijn.