In het centrum van Parijs zijn zowel vakbondsleden als 'gele hesjes' samengekomen om te protesteren tegen het beleid van president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
In het centrum van Parijs zijn zowel vakbondsleden als 'gele hesjes' samengekomen om te protesteren tegen het beleid van president Emmanuel Macron. © REUTERS

Woelige 1 mei in Parijs: politie zet traangas en waterkanon in, nog 191 mensen in de cel

Er zitten nog 191 personen in een cel nadat ze gisteren tijdens de 1 meibetoging werden opgepakt. Dat meldt het parket van Parijs vandaag. In totaal werden in de Franse hoofdstad 315 personen, waaronder twaalf minderjarigen, opgepakt. Er werden ruim 15.000 preventieve controles uitgevoerd door de ordediensten.De Franse politie gebruikte traangas tegen de betogers. In het centrum van de stad kwamen zowel vakbondsleden als 'gele hesjes' samen om te protesteren tegen het beleid van president Emmanuel Macron.

38 reacties

  • diane colman

    5 jaar geleden
    Niet leuk voor Macron maar hij heeft een beetje te veel geflirt met Europa en Merkel en te weinig gedaan voor de echte Fransen. Maar dat sluit niet uit dat al die vernielingen niet mogen worden getolereerd en gezien al die gastjes met maskers op vraag ik me af WAT daar allemaal tussen zit...
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    De bevolking blijft de onzin van de politici niet slikken. Dat zie je bijna overal.
  • Jeroen Dekop

    5 jaar geleden
    Algemene opstand van luizakken die enkel interesse hebben in omgekocht voetbal .
  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    "Het feest van de arbeid" laat me niet lachen. Of het nu protest is, of een stoet; Geen enkele die daar loopt heeft ooit gewerkt, hetzij op de zenuwen.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Wie gepeupel zaait, zal oorlog & rellen oogsten! Dit heeft nirts met Frankrijk te maken, maar met de opriichting van de EU! “Wir schaffen das”. Grenzen open, en laat ze met miljoenen binnen! Die kregen geld voor niks te doen, en nu stopt dat! Hierzie het resultaat. Dit is mijn droomscenario! Ik hoop dat het zich verder uitbreidt in ander EU Lidstaten! Ons behandelen als een melkkoe, en zelf miljoenen per maand verdienen! MOET STOPPEN!