Beeld van een studentenprotest aan het Witte Huis in Washington in februari vorig jaar na de dodelijke schietpartij op een school in Parkland, Florida.
Volledig scherm
Beeld van een studentenprotest aan het Witte Huis in Washington in februari vorig jaar na de dodelijke schietpartij op een school in Parkland, Florida. © EPA

Leerkrachten in Florida binnenkort gewapend voor de klas

In de Amerikaanse staat Florida zullen leerkrachten binnenkort gewapend voor de klas mogen staan. De erg controversiële maatregel werd vandaag in het parlement goedgekeurd.

6 reacties

  • Dirk Delaere

    5 jaar geleden
    Tja, das helemaal naar de zin van de NRA. Ondertussen zijn er wel nergens in de wereld meer doden en gewonden door vuurwapens dan in de USA, oorlogsgebieden niet meegerekend.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Het zijn niet de wapens die gevaarlijk zijn maar de mensen die de trekker overhalen.Leerkrachten bewapenen is dus totaal nutteloos, en wat als een leerkracht opeens doldraait door bijv burn-out, wat krijg je dán?! Om nog maar te zwijgen van de intimidatie voor leerlingen als er een gewapende leerkracht voor de klas staat: leren of een pistool tegen het hoofd?!Knettergék.
  • Stan Vankoo

    5 jaar geleden
    Dit is om nog méér problemen vragen!
  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Ongehoord, leerkrachten zijn geen politie en horen zeker wapendracht niet te promoten!
  • rudi swinnen

    5 jaar geleden
    Wat een wereld waarin wij leven ...Zucht