Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Derde meer dossiers bij Unia over homofobie: “Geweld tegenover holebi’s is geen uitzondering”

Het Gelijkekansencentrum Unia behandelde vorig jaar 125 dossiers van mensen die zich gediscrimineerd voelen omdat ze holebi zijn. Dat is een stijging met meer dan een derde (38 procent) tegenover de voorbije vijf jaar. "Er blijft een onderstroom van negativiteit tegenover holebi's", constateert Unia.

2 reacties

  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    wat een zever er is geen land in heel de wereld dat zo tolerant is als Belgie. iedereen krijgt al eens te maken met negatieve opmerkingen. ne rosse ne jood vrouwen worden nageroepen voor h--r enz . wil daarom zeggen dat men voor iedereen respect moet hebben.
  • Ronny Dekimpe

    5 jaar geleden
    Steeds heb ik gezegd dat de intolerantie tov holebis aan het stijgen is de laatste jaren. Niemand geloofde mij. Velen durven zelfs nog geen klacht in te dienen uit schrik. Ikzelf ben holebi en ben voorstander voor normen, waarden en respect. Omtrent mijn geaardheid zijn er weinig tot geen problemen, maar als ik mijn partner vlug spontaan een zoen geef zoals ieder onder ons dit doet, dan voel je de blikken snijden en zie je de agressieve blikken. En dit zowel bij allochtonen als autochtonen.