Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Hoe lang blijft een grote omniumverzekering interessant?

SparenVooral tijdens de eerste jaren na de aankoop van de wagen biedt een omniumverzekering de grootste dekking. Na vijf jaar wordt het meer een kwestie van gemoedsrust betalen.

38 reacties

  • Dirk Delaere

    5 jaar geleden
    Het isa zoals met alle verzekeringen: gebeurt er niks, dan kan je leuteren dat het verloren geld is. Maar als er inderdaad iets gebeurd is men wel zeer blij dart de kosten betaals worden. De keute moet iedereen voor zichzelf maken: risiko of niet...
  • Wendy Vandereyken

    5 jaar geleden
    Aan een omnium is niks interessant want je betaalt je blauw. Dus eigenlijk moet je hopen dat je binnen je omniumtermijn je wagen in de prak rijdt of dat ze hem stelen. Beetje cru uitgedrukt, maar toch... Zelf heb ik nooit een omnium genomen, alhoewel de verzekeringen je er altijd één willen aansmeren.
  • Sam Wuyts

    5 jaar geleden
    Kan iemand mij uitleggen wat ergens niet klopt: mijn auto is nu 4 jaar oud, en nog steeds betaal ik het zelfde verzekeringsbedrag, dat op mijn nieuwprijs(+indexatie gedurende de jaren) berekend werd. Maar als ik nu een total loss zou rijden, betaald de verzekering mij toch geen nieuwe auto(of de prijs ervan) uit, of wel?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Lieve Geyter ,je slaat hier wel duchtig de bal mis,BA moet je altijd hebben onge-acht omnium en een omnium verzekering is niet onderhevig aan kortingen en uit-sluitend en alleen berekend op de waarde van de wagen,maw je kan in de laagste tarief zitten na zoals ik met 59 jaar een rijbewijs,een omnium wordt niet aan tarief met korting berekend zoals BA.
  • Sara Peeters

    5 jaar geleden
    Als je wagen van waarde zakt moet je geen omnium nemen dat is ongeveer 4 jaar na aankoop (nieuwe wagen).Neem dan gewoon een BA dat is ongeveer 300 tot 400€/ jaar (bv. voor auto’s met een motor van 1.7) voor een omnium betaal je al gauw 900/1000€. Dit als je nooit ongelukken gehad hebt en je bonus malus op de laagste graad staat. Dat is dus niet voor iedereen zo, en zeker niet voor jongeren die betalen veel meer.