Zulte Waregem blinkt herfsttitel op met zege tegen Anderlecht

Leider Zulte Waregem slaat een kloofje na een thuiszege tegen Anderlecht. De wedstrijd eindigde op 3-2. De West-Vlaamse club sluit de heenronde in de Jupiler Pro Leage af met 33 punten, vijf meer dan Oostende, dat op de tweede plaats staat. De wedstrijd eindigde op 3-2.

mawe

De topper in het Regenboogstadion begon met een overwicht voor Anderlecht, maar zonder grote kansen. Cordaro bracht de thuisploeg op voorsprong met een voorzet, ongelukkig in het doel gewerkt door keeper Roef. Anderlecht liet het daar niet bij, Teodorczyck mikte meteen de tegengoal in het doel.

Zulte-Waregem ging op zoek naar de voorsprong, maar vond die niet voor de rust. Lerager miste een grote kans, Nuytinck en Roef redden elk een prima kans. De goal viel aan de overkant: een goeie voorzet van Obradovic, mooi afgewerkt door Teodorczyk. Wat Zulte Waregem niet kon in de eerste helft, lukte wel na de rust. Weiler ging voor een tactische omschakeling bij Anderlecht, met drie verdedigers, maar kreeg meteen twee doelpunten tegen. De gelijkmaker voor Zulte Waregem kwam er na een penalty. Leye ging in duel met Nuytinck, en legde zich gretig neer na licht contact. Vertenten gaf een penalty, Leye zette hem goed om.

Een minuut later was het weer raak voor de thuisploeg: Leye bekroonde een heerlijke aanval met een doelpunt. Waregem bleef kansen creëren, maar kon geen enkele meer afwerken.