Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Man verdacht van verkrachting: “Het is opgelost, we gaan trouwen”

Een 20-jarige man uit Eritrea zit sinds vorig jaar vast op verdenking van een verkrachting van een minderjarig Eritrees meisje in het Nederlandse Oisterwijk. Volgens de verdachte hebben de families de zaak ‘onderling opgelost’ en trekt het meisje de aangifte in, maar daar gaat Justitie niet mee akkoord.

7 reacties

  • Lahoucine Madher

    5 jaar geleden
    Geloof speelt hier geen enkel rol , het is meer cultuur en bijgeloof . Slachtoffer mag niet twee keer bestraft worden ; verkrachting , beledigen en haar vrijheid afnemen om haar toekomstig partner zelf te kiezen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het is geen linkse zaak om geloof en cultuur boven kinderrechten te stellen. Het is juist 'links' dat vindt dat mensen- en kinderrechten universeel zijn. En het zijn eerder nationalisten die cultuur en eigen identiteit boven universele rechten en waarden plaatsen, Sandra Peeters.
  • Luc Broes

    5 jaar geleden
    Gaan we hier in Europa onze rechtspraak aanpassen aan de Eritrese cultuur !? In Europa zijn nu bijna alle culturen aanwezig. dat ziet er treurig uit voor ONZE cultuur en rechtspraak!
  • Bjos Mia

    5 jaar geleden
    Waar zijn wie hier in Europa toch mee bezig ? Dader en slachtoffer verblijven in een asielcentrum. Hij verkracht dat meisje en komt dan voor de rechtbank met een uitleg zoals we die hier zelfs in de late middeleeuwen niet meer hoorden.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Hun 'cultuur' geld hier niet. Als je een kind aanrand los je dat niet op met trouwen. Dat noemen ze verkrachting en daar hoor je voor in de cel. Maar ja voor die ouders is hun dochter waarschijnlijk ook niets meer waard nu ze geen maagd meer is. Neen, dan verpatsen ze haar nog liever aan haar verkrachter. Zo werkt dat ginder, maar we zitten hier in Europa. Dat meisje zou zelfs bij haar ouders moeten worden weggehaald. Hoe links kan je worden dat geloof en cultuur boven kinderrechten staan.