Youth for Climate-bezielsters Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn opnieuw van de partij en leiden de betoging.
Volledig scherm
Youth for Climate-bezielsters Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn opnieuw van de partij en leiden de betoging. © Mark Baert

Klimaatspijbelaars ruimen vuilnis tijdens 17de mars in Brussel

17de klimaatmarsScholieren en studenten lopen vandaag samen met verschillende armoedeorganisaties op kop van de zeventiende klimaatmars van de spijbelaars van Youth for Climate in Brussel. Hun boodschap is duidelijk: "Een goed klimaatplan laat niemand achter." Volgens de telling van de politie zijn er 530 deelnemers.

34 reacties

  • Gerda Rousseau

    5 jaar geleden
    Ze zouden beter eens luisteren naar de wetenschappers die er écht onderzoek naar gedaan hebben! De IPCC-rapporten zijn de Bijbel voor internationaal klimaatbeleid. Helaas, die Bijbel is vervormd tot een sterk politiek gekleurd klimaatmodel waarbij alle tegenstrijdige feiten en alternatieve interpretaties worden genegeerd, gewoon omdat het inhun kraam zou blijven passen! Voor mij van die boer geen eieren!.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    allé sommigen zien niet alleen co2 ,lol, maar ook het vuilnis dat ze zelf werpen. een hele vooruitgang dus.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Als ze 36 organisaties samen gooien geraken ze nog aan een paar 100 man, met een wandelinkse af en toe gaan ze niet veel oplossen, maar ja het is veel minder lastig dan werken /studeren om zo een oplossing uit te werken...
  • Marc Haaren

    5 jaar geleden
    Gaan ze die arme sukkelaars ook nog voor hun karretje spannen. En ik zie ze anders geen vuil opruimen hoor, duidelijk voor de schijn, als de camera's er op staan. Wanneer gaat er eens iemand uitleggen wat realistisch is en wat niet aan die jeugd, dat zouden ze beter eens doen op school, ipv ze nog wat meer blazen wijs te maken.
  • Herman Janssens

    5 jaar geleden
    Ofschoon vuil ruimen altijd mag en kan, heeft het NIETS met het klimaat te maken, maar alles met het milieu. Verkeerde actie dus.