ANP
Volledig scherm
© ANP

Ophef over salaris van Nederlandse presentator, die minder moet gaan verdienen: “Grote kans dat hij dan vertrekt”

ShowbizzDe Nederlandse talkshowhost Matthijs van Nieuwkerk, ons vooral bekend als de presentator van ‘De Wereld Draait Door’, is momenteel het onderwerp van een fikse discussie in Nederland. En het draait daarbij meer bepaald over zijn salaris, dat volgend jaar wettelijk gezien met bijna de helft moet verminderen. De BNNVara, de Nederlandse openbare omroep, zou echter graag een uitzondering op die regels krijgen. “We vrezen dat hij anders naar een commerciële zender vertrekt, waar hij makkelijk twee tot drie keer meer kan verdienen”, klinkt het.

56 reacties

  • William Inghels

    5 jaar geleden
    Zielige discussie. Alle politici verdienen hier een pak meer, betalen geen belastingen en hoeven geen zinnig woord te zeggen. Laat die presentator zijn loon behouden.
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Wanneer wordt de kans eens gegeven aan nieuwe gezichten. Jongeren die geen kansen krijgen omdat de oude gezichten altijd weer voorrang krijgen, en jarenlang bevoordeeld worden. Het is niet hun kennis die betaald wordt maar het gezicht.
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Hahaha, een typisch voorbeeldje van links lullen, rechts vullen.
  • LUC HUON

    5 jaar geleden
    Beide partijen hebben hier gelijk met dien verstande dat de overheid eigenlijk geen plaats (meer) heeft in het medialandschap, zich zou moeten beperken tot de actualiteit en de rest over laten aan het commerciele. Dit zou honderden miljoenen besparen en niet alleen in Nederland. Bij de VRT zitten nu la meer sportjournalisten op Telenet dan aan hun bureau.
  • Rody Franks

    5 jaar geleden
    Bekijk het nog eens op een andere manier: hoog salaris door reclame op tv omdat daar miljoenen mensen naar kijken. Maar zonder ingenieurs was de tv (en film en cinema.. .) nooit uitgevonden. Denk je dat die mensen daar één cent van zien? Daar zou sabam ook eens kunnen aan werken.