© An Nelissen

Nog 718 Antwerpse leerlingen op wachtlijst voor secundaire school

In Antwerpen heeft 88 procent van de 6.441 aangemelde kinderen een middelbare school uit zijn of haar eigen top 3. Anders dan vorig jaar deden alle scholen mee met het online aanmeldingssysteem. Er staan nog 718 kinderen op de wachtlijst. “We blijven iedereen opvolgen die nog op de wachtlijst staat”, zegt schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) donderdag.

Tussen 15 maart en 5 april konden ouders in Antwerpen hun kind online aanmelden voor een secundaire school. Aanmelden met voorrang kon al vroeger, van 13 tot en met 27 februari. Alle 67 secundaire scholen in Antwerpen schrijven dit jaar in met het online aanmeldingssysteem, samen goed voor 6.162 plaatsen.

Na de voorrangsperiode voor broer of zus en kinderen van personeel waren daarvan nog 4.511 plaatsen beschikbaar. Tijdens de aanmeldingsperiode zonder voorrang meldden 4.973 kinderen zich aan, van wie 4.221 nu reeds een ticket op zak hebben voor hun voorkeursschool. Liefst 88 procent van de 6.441 aangemelde kinderen kreeg een school uit hun top 3 voorkeur.

Nog 718 kinderen kregen voorlopig geen ticket en staan op de wachtlijst. Er zijn nog 511 plaatsen vrij. De inschrijvingen voor mensen die een ticket hebben en de vrije inschrijvingen in scholen met nog vrije plaatsen, starten beiden op 10 mei.

Protest bij Steinerscholen

Een aantal ouders van kinderen uit de Antwerpse Steinerscholen heeft al protest geuit. “De stad wil geen rekening houden met de voorgeschiedenis van bepaalde kinderen en het sociaal-pedagogische weefsel waarin zij zich vaak al lange tijd bevinden”, legt Charlotte Van Broekhoven namens de Steinerscholen in Antwerpen uit. “Dat is vooral voor Steinerscholen met hun twaalfjarenproject en hun geleidelijke overgang van lagere naar middelbare school een pijnlijke dobber.”

Een aantal ouders gaat donderdagavond alvast protesteren. Ze gaan vanaf 19 uur symbolisch kamperen aan de Steinerschool Hibernia in de Volksstraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER