Kevin-Prince Boateng.
Volledig scherm
Kevin-Prince Boateng. © AFP

“Ik dacht dat ik naar Espanyol ging, niet naar het grote FC Barcelona”

Buitenlands voetbalDat Kevin-Prince Boateng (32) in januari een contract tekende bij FC Barcelona, was een verrassing voor veel voetballiefhebbers. Maar ook de Ghanese international zelf had de overgang niet verwacht. Toen hij hoorde over Catalaanse interesse dacht hij aan stadsgenoot RCD Espanyol.

1 reactie

  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Kevin-Prince Boateng is wel een echte realist. Ik begreep zijn overgang naar Barcelona eerlijk gezegd ook niet. Leuk dat zulke voetballers ook hun plaats weten, maar uiteindelijk wil je toch gaan voetballen, en niet altijd op de tribune plaats nemen. Ben benieuwd hoelang hij dit gaat volhouden.
  1. Real Madrid is eindelijk weer de allerrijkste club ter wereld: Spaanse grootmacht wil nu over grens die Barcelona bijna fataal werd
    PREMIUM
    12

    Real Madrid is eindelijk weer de allerrijk­ste club ter wereld: Spaanse grootmacht wil nu over grens die Barcelona bijna fataal werd

    Een verbouwing van een miljard, een schuldenberg van een miljard, in 2025 ook een omzet van een miljard. Real Madrid zegt klaar te zijn voor de toekomst, met een futuristisch verbouwd stadion en businessrecords in het vooruitzicht. Die 7 miljoen die Real in juni uitbetaalde aan Eden Hazard om zijn contract te verbreken, voelen ze niet eens. Voor het eerst sinds 2017-18 voert Real Madrid weer de jaarlijkse ‘Money League’ van auditbureau Deloitte aan. Onze buitenlandwatcher Kristof Terreur gunt u een blik in de rekeningen van de rijkste club ter wereld. En legt uit hoe Real de eerste miljardairsclub wil worden in het voetbal.
  2. Xavi keert terug op z'n woorden en gaat dan tóch door als coach van Barcelona: “Dit project is nog niet af”
    3

    Xavi keert terug op z'n woorden en gaat dan tóch door als coach van Barcelona: “Dit project is nog niet af”

    Een ommekeer van jewelste. Xavi Hernández zal na dit seizoen dan tóch aanblijven als coach bij Barcelona. Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo blijft hij minstens tot 2025. Op een persconferentie gaven Xavi en voorzitter Laporta meer duiding. “De steun van de spelers is héél belangrijk, dit project is nog niet ten einde.” Na een 3-5-nederlaag in januari kondigde Xavi nog aan dat hij op het einde van het seizoen zou vertrekken.